Home Vijesti HDZ odgovorio SDP-u “Konačno su priznali koliko je napravljeno od 2009. do...

HDZ odgovorio SDP-u “Konačno su priznali koliko je napravljeno od 2009. do danas”

Priopćenje prenosimo u cijelosti

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2019.

Gradska organizacija HDZ-a Velike Gorice poslala je priopćenje kao odgovor i reakciju na priopćenje SDP-a Velika Gorica. U nastavku ga prenosimo u cijelosti.

*HDZ je u Gorici napravio projekte koji ostaju !

Konačno je gorički SDP priznao koliko je u Velikoj Gorici napravljeno kapitalnih projekata za vrijeme HDZ-ove vlasti, od 2009. do danas.

Osim gradskog bazena, Komunalnog centra, Odlagališta otpada, razvoja dvije gospodarske zone, Centra za posjetitelje, koje su sami izdvojili, dodat ćemo izgradnju dva nova dječja vrtića, izgradnju osnovne škole u Novom Čiču, energetsku obnovu osnovnih škola, energetsku obnovu zgrada čime su postignute uštede u grijanju za naše sugrađane. Treba dodati i projekte poput besplatnih udžbenika i radnih bilježnica za osnovnoškolce, brojne subvencije poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, izgradnju Distributivnog centra za voće i povrće kao i izgradnju i uređenje društvenih i vatrogasnih domova u brojnim naseljima Velike Gorice.

– Velikogorički HDZ sa svojim koalicijskim partnerima Veliku Goricu vodi odgovorno i savjesno osluškujući potrebe sugrađana i reagirajući na njih ispunjavanjem i realizacijom projekata. Smisao aktualnog sata je da se osjete političke tenzije i razmjena mišljenja, međutim oporba je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice iskoristila trenutak te se bavila isključivo floskulama, a ne ključnim projektima za dobrobit građana. Traženje ostavki vodećih ljudi grada čisto je politikanstvo i pokušaj ubiranja jeftinih političkih bodova pred nadolazeće izbore- istaknuo je predsjednik velikogoričkog HDZ-a Krešimir Ačkar dodajući kako se razlika između vladavine SDP-a i HDZ- a ogleda upravo u realizaciji projekata.

HDZ ih ostvaruje što čak i SDP priznaje u svom obraćanju javnosti, dok SDP nema niti jedan projekt koji može izdvojiti kao ostvaren dok su oni bili na vlasti. Štoviše, njihov gradonačelnik nije niti živio u Velikoj Gorici već je njome pokušavao upravljati iz Zagreba. Ako je SDP Velike Gorice imao saznanja o bilo kakvim protuzakonitim radnjama proteklih godina, kako to da nisu podnijeli niti jednu prijavu nadležnim tijelima? Nitko ne zna za nijednu takvu prijavu.

– Neka SDP prvo počisti ispred svog praga. SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške i dalje je aktualni saborski zastupnik i član stranke. Barem je kao takav naveden na službenim stranicama njihove stranke i Hrvatskog sabora. Kada će isto tražiti za svog člana što traže od članova HDZ-a, onda možda i mogu govoriti o vjerodostojnosti i moralu- istaknuo je Ačkar i zaključio kako o HDZ- u Velike Gorice najviše govore ostvareni, već nabrojani projekti.*