Home Vijesti Nastavnici Škole čitanja i brzog učenja na raspolaganju učenicima potpuno besplatno

Nastavnici Škole čitanja i brzog učenja na raspolaganju učenicima potpuno besplatno

Odlučili su se na ovakav potez u ovim izazovnim vremenima

PODIJELITE
Foto: Facebook

Zbog novih okolnosti i online oblika izvođenja nastave, ponovno se susrećemo s činjenicom kako su tehnike za olakšavanje procesa učenja učenicima i studentima potrebnije nego ikad.

Iz tog razloga, kao društveno odgovorna obrazovna organizacija, uprava „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ i ovoga je puta donijela odluku kako će cijelu svoju infrastrukturu u RH, a koja se sastoji od 23 škola i više od 60 nastavnika, staviti na raspolaganje potpuno besplatno – svima kojima je potrebna pomoć u učenju.

– Već prilikom prvog lockdowna na proljeće, primijetili smo abnormalno povećanje aktivnosti na našim službenim web stranicama i društvenim mrežama, a zabrinuti roditelji krenuli su nas intenzivno kontaktirati s molbama za savjetima oko pomoći djeci s novim formatom nastave koji se tada pojavio – online nastavom i TV školom, koji su njihovim đacima unijeli popriličan stres, s kojim su se mnogi teško nosili. Konstantno smo pomagali pojedincima, no u jednom trenutku smo odlučili objaviti kako smo stavili na raspolaganje sve svoje resurse – potpuno besplatno – svim učenicima i studentima kojima je bila potrebna pomoć pri učenju u ovim izvanrednim okolnostima –  kazali su iz Škole brzog čitanja i mudrog učenja.

Kako ističu iz ove Škole, u 21. stoljeću težište je na mudrom učenju. Naime, prosječan čovjek danas, u odnosu na prije samo 30 godina, prima gotovo 100 puta više informacija zbog čuda koja su se dogodila u međuvremenu, posebno pojave Interneta.

– Svjesni velikih nedostataka koje nosi online nastava, poput pitanja socijalizacije, odnosno druženja nastavnika s učenicima i učenika međusobno, trebamo se zapitati kako bismo društvo postali samo uz online nastavu. Ništa ne može nadoknaditi fizičko održavanje nastave. Kako nam je odlukom Stožera zabranjen rad, iako se stalno ponavlja da obrazovanje ima prioritet i da je to jedna od stvari koja nikako ne smije “stati” – tako su trenutno i naši nastavnici bez posla i svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, odlučili smo se upravo na ovakav potez u izazovnim vremenima u kojima se trenutno nalazimo – zaključili su iz Škole brzog čitanja i mudrog učenja.

Konkretna pitanja i probleme vezane uz učenje možete im uputiti putem web-obrasca, a nastavnički tim Škole odgovoriti će vam u najkraćem mogućem vremenu.