Home Kultura Vještice Roalda Dahla i Kumek večeras na goričkom filmskom platnu

Vještice Roalda Dahla i Kumek večeras na goričkom filmskom platnu

Odaberite inozemnu uspješnicu u kojoj je protagonistica fantastična Anne Hathaway ili Juričanovog 'Kumeka' - zabava je zagarantirana!

PODIJELITE

Tko kaže da je samo vikend rezerviran za filmove, naročito u danima kad nemamo velik izbor gdje provesti vrijeme, a budući da se nalazimo u izvanrednim uvjetima.

Srećom, u našem gradskom kinu na izbor u večernjim satima imamo dvije opcije, Vještice Roalda Dahla, koja će se emitirati danas i sutra u 18 sati. Glavnu ulogu ima fantastična Anne Hathaway.

Riječ je o istoimenom SF klasiku Roalda Dahla, i u režiji Oscarom nagrađenog Roberta Zemeckisa. Uđite u filmsku avanturu, gdje se isprepliću mašta, zabava i doista zastrašujuća priča o dječaku koji susreće prave vještice!

Tu je i domaća opcija nešto kasnije, kontroverzni Kumek već svima znanog redatelja Darija Juričana koji će se prikazivati u 20.15 sati, danas, 8. i sutra, 9. prosinca.

Film Kumek treći je film iz ciklusa Gazda (prvi je Gazda o Ivici Todoriću, drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli) i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.

– Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca –  istaknuo je redatelj Juričan.