Home Izdvojeno Veliki uspjeh Roberta Klarića – potvrda National Geographica

Veliki uspjeh Roberta Klarića – potvrda National Geographica

PODIJELITE

Nakon što je prošle godine fotografija Plitvičkih jezera mladog velikogoričkog fotografa Roberta Klarića ušla u uži izbor za naslovnicu časopisa National Geographic Traveler, danas je jedna njegova fotografija osvanula na web stranici časopisa National Geographic kao fotografija dana.

Plitvice Robert Klarić 2

– Objava današnje fotografije za ‘Fotografiju dana’ mi predstavlja jednu ogromnu čast, veliko priznanje. Od kada sam se počeo baviti fotografijom, želja mi je bila da bar jedna moja fotografija bude objavljena na National Geographicu, jer sam se uvijek divio fotografijama koje su tamo objavljivane. Sada mi je to uspjelo. Vezano za Best of the world zadatak u kojem je moja fotografija ušla u finale, to je bilo nešto posebno, kada sam dobio e-mail da je urednica NG-a stavila moju fotografiju u favorite i stavila je kao naslovnu sliku zadatka, skakao sam od sreće, a još više kada sam dobio novi e-mail da je ušla u finale. To je bio stvarno poseban osjećaj. – rekao nam je Robert.

Plitvice Robert Klarić 1

National Geographic je jako utjecao na njegov rad.

– Prije sam obrađivao fotografije u raznim foto alatima, dodavao neke efekte da fotografija bude ljepša i privlačnija. Sada više pazim kako ću napraviti dobru fotografiju bez dodatnih editiranja izravno iz fotoaparata. Kada dođem doma sa fotografiranja, prebacim fotke na računalo i jednostavno ih razvijem, bez dodatnih efekata i obrade. – dodao je o svojim prijašnjim radovima.

Objava fotografije naših prekrasnih jezera nije pomak samo za Roberta nego i velika promocija naših prirodnih ljepota i turizma. Čestitamo Robertu na uspjehu i nadamo se da će se uskoro ostvariti njegova želja o samostalnoj izložbi.

Ostale Robertove fotografije možete pogledati ovdje.