Home Vijesti Proglašena prirodna nepogoda za još 19 općina, uključujući Pokupsko i Kravarsko

Proglašena prirodna nepogoda za još 19 općina, uključujući Pokupsko i Kravarsko

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Nakon što je 24. ožujka proglašena prirodna nepogoda za šest općina i tri grada, uključujući i Veliku Goricu, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom za još 19 općina: Bedencia, Bistra, Brdovec, Brckovljani, Dubrava, Dubravica, Farkaševac, Gradec, Krašić, Kravarsko, Kloštar Ivanić, Marija Gorica, Pisarovina, Pokupsko, Preseka, Pušća, Rakovec, Rugvica, Žumberak. U to je uključeno i šest gradova: Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Vrbovec, Zaprešić. Razlog proglašenja su štete nastale na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima.

“Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, odgađaju se rokovi za dostavu podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda propisani Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda. Međutim, preporuka je Državnog povjerenstva tko ima mogućnosti i saznanja da unese prve procjene šteta u Registar šteta.”

Odluka župana je dostupna OVDJE.

Podsjetimo, za Grad Veliku Goricu prijave šteta mogu se podnijeti Povjerenstvu za procjene šteta od prirodnih nepogoda Grada Velike Gorice isključivo na email: prijava.stete@gorica.hr zaključno sa 01.04.2020. na propisanom Obrascu PN koji donosimo u nastavku.