Home Zanimljivosti KOLUMNA Ako nam do sada nije bilo jasno – nitko nas ne...

KOLUMNA Ako nam do sada nije bilo jasno – nitko nas ne pita, priroda nama vlada

PODIJELITE

Naša sugrađanka, novinarka Katarina Drvodelić na svom blogu napisala je zanimljiv osvrt na trenutnu situaciju. Dala je do znanja čitateljima da moraju paziti na sebe i svoje bližnje te da su ovakve katastrofe pokazatelj koliko malo utjecaja zapravo imamo. Prenosimo tekst u cijelosti, a OVDJE možete pročitati i njene ostale tekstove.

“Strah od nevidljivog kažu..

Internetom se prije nekoliko godina širila vijest kako je mali Sirijac prije smrti izgovorio “Sve ću reći Bogu.”. Na kraju se ispostavilo da je ta vijest bila lažna, no vjerujem da se svatko od nas u trenutku prije smrti osvrne na sve što je vidio i sva zla koja je preživio. A ima ih, zbilja ih ima.

Koliko god da je bila strašna trenutna situacija, istovremeno mi je bila i fascinantna. Zašto? Zato što nam je pokazala da smo potpuno nevažni, beznačajni i bespomoćni. Pokazalo nam je da ne možemo kontrolirati neke stvari, čak ni one koje bi nas mogle ubiti u samo par sekundi. Pokazalo nam je da koliko god da mislimo da su stvari loše, mogu biti još gore i da nikada nismo sigurni.

Zvuči strašno zar ne?

Dobro. Možda nas ovo napokon natjera da malo mislimo na druge, da svoje dane na zemlji zaista koristimo, da činimo dobro jer će se samo dobro dobrim vratiti. Dobro je znati da ne možemo utjecati na sve, a i da nas katastrofa može zadesiti vrlo brzo i to bez upozorenja. Pokazalo nam je da nismo gospodari, da nismo najvažniji i da nas baš nitko ništa ne pita. Čuvajte se, svoje najdraže i prijatelje, čuvajte zemlju, prirodu i budite dobri ljudi.

Taj “jedan dan” može doći bilo kada, budite spremni na njega čistoćom duha i srca, isplatit će se.

I dragi moji, ako vas je strah, to je sasvim normalno, ali nemojte se bojati i tražiti psihološku pomoć. Možete je dobiti i telefonskim putem. Traženje psihološke pomoći nije sramota, razgovarajte iskreno sa bližnjima, izbacite sav stres iz sebe riječima i kreativnim radom, treba vam to.”