Home Izdvojeno Županijski HDZ u novom mandatu želi nastaviti suradnju sa sadašnjim partnerima

Županijski HDZ u novom mandatu želi nastaviti suradnju sa sadašnjim partnerima

PODIJELITE

Iako do lokalnih izbora ima još pet mjeseci, političke stranke unutar svojih redova intenzivno se pripremaju za njih. Hrvatska demokratska stranka i u sljedećem mandatu želi nastaviti suradnju s Hrvatskom seljačkom strankom, ali i drugim strankama koje pokažu interes za biti dio HDZ-HSS koalicije.

– HDZ Zagrebačke županije smatra da je politički lider i da ima obavezu prema svojim biračima voditi Zagrebačku županiju u vremenu koje je pred nama. To želimo sa svojim sadašnjim koalicijskim partnerom, a to je Hrvatska seljačka stranka. Želimo se u daljnjoj suradnji dogovoriti oko imena i izbora kandidata za župana. Mislim da su HDZ i HSS u proteklo vrijeme dokazali da mogu biti kvalitetni i da samo funkcioniranje i razvoj Zagrebačke županije kao jedne od najrazvijenijih u Republici Hrvatskoj može omogućiti našim sugrađanima koji žive na cijelom području Zagrebačke županije, to je 320 000 stanovnika, jedan dobar, kvalitetan i prosperitetni život – rekao je za Kronike Velike Gorice predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.

Barišić je rekao da HDZ već duže vremena radi istraživanja i priprema se za buduće izbore. Smatra da kao najjača stranka u Županiji moraju imati kandidata za župana.

– HDZ je spreman kao najjača stranka dati svoj obol, ako treba i župana koji može osigurati sugrađanima dobar i kvalitetniji život. Mislim da je to vrlo bitno, obzirom na stabilnu i kvalitetnu Vladu RH koja nam je dobar partner, suradnik i pokrovitelj u mnogim našim idejama i nerealiziranim projektima, tako da bi ta suradnja na najvišoj razini, preko srednje, odnosno županije pa sve do općina i gradova bila kvalitetna – rekao je Barišić.

Otkrio je da je na HDZ-ovom popisu za župana nekoliko imena koji su ušli u najuži izbor.

– Još imamo vremena za to. To je sve stvar dogovora između nas i HSS-a i drugih potencijalnih partnera koji će biti s nama u koaliciji, ako će to htjeti – zaključio je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije.