Home Izdvojeno Najavljene dvije policijske akcije

Najavljene dvije policijske akcije

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke u srijedu, 21. prosinca provest će se akcija “Pojas, mobitel i dječja sjedalica”. Akcijom će se, javljaju iz PU Zagrebačke, nadzirati i sankcionirati prekršaje nekorištenja pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela za vrijeme vožnje.

Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece. Također, postupat će se i prema vozačima bicikala prilikom nepropisnog korištenja mobilnih uređaja.

Ovaj vikend, od 16. do 18. prosinca, Policija provodi akciju “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga”. Akcijom je predviđeno provođenje mjera kojima bi se podigla razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja počinjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prije svega vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, prekoračenje dopuštene brzine, nepoštivanje prednosti prolaska, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje, vožnja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i drugo.