Home Izdvojeno ZET: Brze linije 330 nema jer nema dovoljno autobusa i za Veliku...

ZET: Brze linije 330 nema jer nema dovoljno autobusa i za Veliku Goricu

Grad u nekoliko navrata tražio od prijevoznika vraćanje linije 330 u promet

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Nakon brojnih upita građana o Zet-ovoj brzoj liniji 330, danas smo primili priopćenje od Grada Velike Gorice. Naime, razlog zašto autobusa nema je činjenica da su brojna vozila iskorištena u Zagrebu nakon potresa jer neke tramvajske linije ne voze. Iz ZET-a odgovornost prebacuju na grad, navodeći: “Prijevoz na linijama za Veliku Goricu, kao i na području Velike Gorice odvija se temeljem Ugovora o prijevozu kojim naručitelj, odnosno, grad Velika Gorica definira obim usluge javnog prijevoza, poput broja linija i polazaka sukladno potrebama svojih stanovnika te je pitanje poput uspostave linije 330 u nadležnosti Gradske Uprave Velike Gorice.”

No, informacija koju dobivamo iz Grada nešto je različita te prikazuje da ZET ne daje jednake odgovore Gradu i građanima te novinarima. Prenosimo odgovor u cijelosti:

“Javni prijevoz na području Grada Velike Gorice obavlja se temeljem ‘Ugovora o pružanju usluga javnog prijevoza putnika‘ sklopljenim između Grada Velike Gorice i tvrtke ZET d.o.o. kao prijevoznika. Ugovorom je između ostalog definiran obim usluge javnog prijevoza, broj linija i polazaka sukladno potrebama putnika pa su tako utvrđeni i elementi za liniju 330.

Linija 330 nije vraćena u promet zbog, kako smo dobili informaciju od prijevoznika, nedostatka prijevoznih kapaciteta. Naime, radi obustavljenog tramvajskog prometa zbog potresa u Gradu Zagrebu (užem centru) ZET je disponirao određen broj autobusa kao oblik javnog prijevoza na tramvajske linije te nije bilo dovoljno kapaciteta za pokrivanje ostalih područja odnosno za uspostavu linije br. 330.

U nekoliko navrata tražili smo od prijevoznika vraćanje linije 330 u promet sukladno važećim Ugovorenim obvezama no do pisanja ovog odgovora nismo dobili povratnu informaciju. I dalje tražimo odgovor ZET-a vezano na novonastalu situaciju te se nadamo da ćemo dobiti konkretnu informaciju vezanu za liniju 330 kako bi mogli informirati naše građane.”, poručuju iz Grada.

Odluku iz 2016. o prijevozu putnika u javnom prometu možete pronaći OVDJE.