Home Vijesti TV PROGRAM Malo manje ljubića, a više akcije, krimi i triler radnje!

TV PROGRAM Malo manje ljubića, a više akcije, krimi i triler radnje!

Evo što smo za vas ovoga puta izdvojili od filmskih naslova…

PODIJELITE

Nikako da dočekamo subotu i nedjelju, a onda prolete u roku keks! No unatoč tome što nam vikendom nerijetko nedostaje još kojih 24 sata odmora nakon radnog tjedna, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti, što za rekreaciju, to za relaksaciju. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove koje nam ovog vikenda donosi TV program. Evo što smo za vas ovoga puta izdvojili…

Subotnje filmske preporuke

Hachiko:Priča o psu, RTL u 20.10 sati

Ova nevjerojatna istinita priča američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko. Riječ je o prilično proračunato koncipiranoj storiji temeljenoj na istinitoj japanskoj zgodi o psu koji je toliko bio privržen svom vlasniku da ga je punih devet godina nakon njegove smrti svakodnevno čekao na željezničkoj postaji. Film je režirao priznati švedski redatelj Lasse Hallström, dok se u glavnoj ulozi pojavljuje jedan od najslavnijih američkih glumaca, Richard Gere.

Kraljevi kvarta, DomaTV u 21.30 sati

Od redatelja Davida Ayera (Training Day) i scenarista Jamesa Ellroya (L.A. Confidential, Black Dahlia) i Kurta Wimmera, dolazi nam Street Kings, film sa već davno prožvakanom temom, detektiv koji ne igra prema pravilima pokušava riješiti slučaj na svoj način. U glavnim ulogama se nalaze Keanu Reeves i uvijek izvrstni Forest Whitaker i Hugh Laurie.

Rukopis pronađen u Zaragozi, HRT3 u 22.23 sata

Tijekom napoleonskih ratova dva časnika na suprotnim stranama pronalaze u nekoj napuštenoj kući rukopis u kojem je opisan život djeda španjolskog časnika, Alphonsa van Wordena. Van Worden je putovao tim krajevima prije mnogo godina. Proganjali su ga zli duhovi, a susretao je i živopisne likove, poput kabalista, sultana i Ciganina. Svi su mu oni ispričali svoje priče, koje su se često međusobno isprepletale.

Nedjeljne filmske preporuke

Hidalgo, RTL u 20.15 sati

Pripadništvo američkoj vojnoj konjici priskrbilo je Franku Hopkinsu (V. Mortensen) ugled najboljeg jahača Zapada te je bio svjedokom užasavajućih prizora masovnog ubijanja Indijanaca. Nije više mogao sudjelovati u nasilju nad narodom čije porijeklo i sam vuče, te je svoje jahačke sposobnosti odlučio unovčiti sudjelujući u putujućem showu Buffalo Billa.Tijekom jednog nastupa Hopkinsu priđe Aziz (A. Alexi – Malle), izaslanik bogatog arapskog šeika (O. Sharif), i pozove ga da sa svojim mustangom Hidalgom, navodno najbržim konjem Amerike, doputuje u Arabiju i ondje sudjeluje u pustinjskoj utrci. Hopkins pristane i uskoro se nađe na arapskom poluotoku, spreman pristupiti utrci koja će se pokazati znatno opasnijom nego što je mislio.

Elektra, DomaTV u 22.00 sati

Sa stranica Marvela — autora X-Mena i Spider-Mana — stiže i Elektra. U konačnome obračunu dobra i zla prevagnut će strana kojoj se pridruži ova ratnica. Jennifer Garner igra glavnu ulogu snažne, zagonetne i seksipilne akcijske junakinje.

Kodeks ubojice, NovaTV u 00.15 sati

U filmu pratimo Calluma Lyncha, koji putem nove genetske tehnologije dobije sjećanja svojeg pretka Aguilara, koji je živio tijekom 15. stoljeća u Španjolskoj. Nakon otkrića da potječe iz tajnog društva plaćenih ubojica Callum krene uništavati zlu organizaciju Templara koji ugrožavaju današnji svijet.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a, akcije i vesterna do krimi trilera, ali i komedije s renomiranim glumcima. Uživajte!