Home Sport Tena Martinec debitirala za Hrvatsku reprezentaciju i osvojila zlato

Tena Martinec debitirala za Hrvatsku reprezentaciju i osvojila zlato

Sudjelovala je na atletskom dvomeču kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Čakovcu

PODIJELITE

Tena Martinec, članica Maraton kluba Velika Gorica, proteklog je vikenda ponosno branila boje svoga grada i države. Naime, sudjelovala je na atletskom dvomeču kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Čakovcu.

Svoj reprezentativni debi je okrunila pobjedom i prvim mjestom u disciplini 300 m, s vremenom 40.87 sekundi. U drugoj disciplini, miješana štafeta 4 × 300 metara, gdje su nastupili Josipa Hriberski – Tena Martinec – Luka Fučko – Roko Dimić, Tena fantastično trči drugu žensku izmjenu te nadoknađuje do tada stečenu prednost Slovenki i ostvaruje prednost za Hrvatsku reprezentaciju, prije nego štafetu preuzima muški dio ekipe. Prednost se kasnije istopila i miješana štafeta Hrvatske reprezentacije u konačnici završava na trećem mjestu.

U ukupnom poretku slavile su kadetkinje, a kadeti su bili drugi. Ostvareno je ukupno 21 pobjeda i to 8 kod kadeta i 13 kod kadetkinja.

Ovog je vikenda također održano Prvenstvo Hrvatske u Sprint duatlonu, u organizaciji Triatlon kluba Mazator na sunačnim obalama Save u Slavonskom brodu. Na ovom natjecanju odmjeravali su snage u 5 km trčanja – 20 km bicikla – 2,5 km trčanja, a među trkačima je bio i Bruno Škrinjarić. Utrku je završio na četvrtom mjestu u ukupnom poretku.

Sljedećeg vikenda članovi Maraton kluba nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju, na Hrvatskoj atletskoj ligi sjever te na 4. memorijalnom HVIDRA maratonu.

Foto: Maraton klub VG / Mazator Triatlnon klub