Home Politika Premijer Andrej Plenković i vrh HDZ-a u Gorici: Održane sjednice nacionalnog predsjedništva...

Premijer Andrej Plenković i vrh HDZ-a u Gorici: Održane sjednice nacionalnog predsjedništva i odbora

Uz predsjednika Vlade Andrej Plenković sjednici su nazočili i ministri u Vladi RH

PODIJELITE

U Velikoj Gorici jučer je održana sjednica Nacionalnog predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a. Uz predsjednika Vlade Andrej Plenković sjednici su nazočili i ministri u Vladi RH.
Velika Gorica po je prvi put bila domaćin radnom sastanku koji je okupio najviše državne dužnosnike. Na sjednici su usvojeni Godišnji program rada, Financijski plan za 2023. godinu i predstavljeno je izvješće Državne revizije.

Na sjednici Nacionalnog predsjedništva komentirana su postignuća Vlade, a premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je Hrvatska u jednom danu ušla u eurozonu i u schengenski prostor. Zaključuje da su to dvije eurointegracije koje su najopipljivije za naše gospodarstvo.

Dodao je kako je nadolazeće razdoblje izazovno te da relativno uskoro ulazimo u period izbornog razdoblja. Mnogi su planovi za HDZ za novo razdoblje koji uključuju nove ideje za ekonomski razvoj Hrvatske i socijalnu uključenost svih građana, a za koje su ukupno osigurali 25 milijardi eura sredstava iz EU. Nastavljat će se s ulaganjem u sportsku infrastrukturu.