Home Izdvojeno Obilježeno Jurjevo u Gradićima

Obilježeno Jurjevo u Gradićima

PODIJELITE

Već 25 godina Turopoljsko Jurjevo u Gradićima organizira KUD Gradići. Na Jurjevskom koncertu u subotu pjevale su se isključivo pjesme iz Turopolja, a nastupale su sve sekcije KUD-a. Posebno iznenađenje bio je nastup roditelja.

– Napravili smo jednu interakciju tako da djeca gledaju roditelje kako plešu, a ne da uvijek budu roditelji ti koji su u dvorani. To je bilo jedno iznenađenje koje je publika odlično prihvatila. Društveni dom je bio prepun što nam je najvažnije i hvala svima onima koji nas prate – rekla nam je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići.

Roditelji nisu imali mnogo vremena za pripremu, no ipak su odradili zadatak i otplesali Turopolje. – Goga nas je zamolila nakon koncerta u Lisinskom u ožujku. Mi smo svi to objeručke prihvatili da nagradimo našu djecu – rekla nam je Buga Maljković, a Ivan Mišić je dodao: – Sekcija roditelja je nastup roditelja koji prije vjerojatno nisu plesali, evo ja nisam prije nikada ništa plesao. Dali smo si truda, ne znam kako je ispalo, ali mi smo zadovoljni, a djeca pogotovo.

Nakon koncerta svi su u povorci stigli do igrališta gdje je zapaljen Jurjevski krijes uz ples i pjesmu.