Home Izdvojeno Ines Grdenić i Mia Mijović osvojile zlatne medalje

Ines Grdenić i Mia Mijović osvojile zlatne medalje

PODIJELITE
foto: Karate klub Velika Gorica

Na međunarodnom karate turniru 47. Zlatni pojas Čačka u Srbiji, najstarijem karate turnir na ovim prostorima, Hrvatska reprezentacija je nastupila u svim uzrastima, s dvoje najboljih natjecatelja u svakoj kategoriji. Iz Karate kluba Velika Gorica nastupila su četiri natjecatelja: Dominik Kučan u kadetima -63kg, Igor Vrban u juniorima +76kg, Mia Mijović u ml.seniorkama -50kg, te Ines Grdenić u ml.seniorkama i seniorkama -50kg.

Ines Grdenić je ostvarila izvrstan rezultat osvojivši zlato pobijedivši u 4 borbe. Padale su redom protivnice iz Njemačke, Srbije, Rumunjske i na kraju najbolje srpske predstavnice u finalu Milivojčević. Također, izvrstan rezultat ostvaruje. Mia Mijović koja osvaja zlato u istoj kategoriji uzrasta ml. seniorki U21 pobjeđujući u finalu predstavnicu Rusije. U istoj kategoriji Ines osvaja broncu tako da smo imali dvije Velikogoričanke na postolju jednog ovako jakog turnira.

foto: Karate klub Velika Gorica

Dominik Kučan u kadetima -63kg osvaja broncu što je za njega najbolji rezultat ikada.
Dominik pokazuje veliki napredak i ovo je za njega bio iznimno bitan turnir gdje je pokazao da može odraditi na visokoj razini. Igor Vrban gubi od predstavnika Turske, a kasnije u borbi za broncu i od predstavnika Srbije. Igor je imao jak ždrijeb u kojem je odmah u prvom kolu morao na odličnog Turčina s kojim je radio borbu i na Europskom prvenstvu u Sochiju.

foto: Karate klub Velika Gorica

– Sveukupno vrlo smo zadovoljni rezultatima, pogotovo što smo za Hrvatsku dali dva zlata od ukupno pet, koliko je osvojila cijela reprezentacija koja je nastupila u Čačku s više od 50 natjecatelja – rekao je Goran Živković, izbornik Hrvatske karate reprezentacije.

Zlatni pojas Čačka je kriterijski za karate sport u uzrastu seniora za ostvarivanje kategorizacije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

foto: Karate klub Velika Gorica