Home Izdvojeno Dječji zbor HPD Kučani drugi na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova

Dječji zbor HPD Kučani drugi na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova

PODIJELITE
foto: HPD Kučani

Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kučani osvojio je srebrnu nagradu na V. Međunarodnom natjecanju dječjih zborova VALLIS AUREA CANTAT koje je održano u subotu 21. travnja u Požegi.

– Posebno smo radosni jer se radi o dječjem uzrastu, jednoj novoj generaciji djece školskog uzrasta koja je startala u 9. mjesecu prošle godine pod stručnim vodstvom maestra Branka Pucekovića. Posebno bi htjeli naznačiti što se ovdje radi o Dječjem zboru koji njeguje zborno pjevanje kojeg nažalost na našem području jako malo ima i slabo je zastupljeno. Ovom prilikom sigurno je da se trebamo zahvaliti posebno i roditeljima djece koja su nastupala, kao i svima koji su sudjelovali u pripremama i samoj izvedbi, te pomoći u realizaciji cijelog ovog projekta – rekao je Mladen Čunčić, član Uprave HPD Kučani.

foto: HPD Kučani

Inače, u Kučama pod okriljem HPD Kučani aktivnost Dječjeg zbora seže još u davnu 2010. godinu, pa sve do danas što će se i dalje nastaviti, a što predstavlja veliku garanciju za budućnost.

Djeca su u Požegi na nastupu prvi put obukla nove majice u plavoj boji s natpisom na leđima HPD Kučani Kuče i naprijed s logom Društva.