Home Gospodarstvo AGLOMERACIJA Produžen rok za dostavu ponuda na treći natječaj za pročistač

AGLOMERACIJA Produžen rok za dostavu ponuda na treći natječaj za pročistač

PODIJELITE

Otkako je prije nešto više od mjesec dana krenula javna nabava za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnju nadzorno-upravljačkog sustava, objavljeno je čak šest kompleta odgovora na zahtjeve za dodatnim informacijama, objašnjenjem ili izmjenama dokumentacije o nabavi.

Pridoda li se tome i prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, dolazimo do gotovo stotinu pitanja koja je trebalo ili još uvijek treba razjasniti. Ova pitanja uglavnom su tehnološke, sigurnosne i dokumentacijske prirode. Iz razumljivih razloga na neka od njih VG Vodoopskrba odgovor nema momentalno ili ga ne može imati.

Ponuditelj naprimjer traži potvrdu da je Vodoopskrba svjesna obaveza u slučaju da bude trebalo doći do izrade elaborata i izmještaja kablova zračnoga voda te omogućenja neometanog pristupa HEP-u. Traži se stavljanje na raspolaganje projektne dokumentacije izvedenih anaerobnih digestora, a ona, kao što je slučaj s mnoštvom takve dokumentacije iz bivše države, više ne postoji. I tako dalje.

Zbog kompleksnosti i opsežnosti projekta, od VG Vodoopskrbe je zatraženo da se za najmanje 30 dana produži inicijalni rok za podnošenje ponuda (27. studenoga). “Naručitelj produljuje rok za dostavu ponuda na 14. 12. 2023. godine”, odgovoreno je.

Nameće se pitanje znači li ova količina još uvijek postojećih inženjerskih nedoumica u kasnom stadiju trećega natječaja da se prethodnim natječajima nije od strane ponuditelja pristupilo ozbiljno ili da se pojavio novi igrač koji je bacio svježe svjetlo na predložena rješenja i realno mu treba više vremena da kvalitetno pripremi ponudu. Nećemo dugo čekati na odgovor.

Više o temi saznajte OVDJE.