Home Izdvojeno 20. DJEČJE IGRE OSS Buševec održava jubilarni međunarodni dječji folklorni festival

20. DJEČJE IGRE OSS Buševec održava jubilarni međunarodni dječji folklorni festival

PODIJELITE

Ogranak seljačke sloge Buševec od 25. do 29. travnja održava jubilarne 20. dječje igre – međunarodni dječji folklorni festival. U organizaciji sudjeluju i KUD ‘Pušća’ iz Pušće te KUD ‘Kraluš’ iz Stupnika.

“Malo pomalo i dogurali smo do jubilarnih 20 godina. Da je bilo lako, nije ali je zasigurno bilo uvijek veselo i sa puno dječjeg smijeha, radosti i energije koja nam je dodatno dala vjetar u leđa. Svaki put kad prvi put iščekujemo naše goste iz neke druge države, na našim, a i na njihovim licima uvijek vidite veliki upitnik, neizvjesnost čak i strah što nas sve tu čeka. Međutim već nakon prvog upoznavanja osjeti se olakšanje, jer mi folkloraši u cijelom svijetu, imamo jedno veliko srce puno ljubavi i prijateljstva koje želimo podijeliti sa svima i s ponosom predstavljamo kulturu i običaje svoje zemlje. I nakon ovih 20 godina, znamo kako će i ovaj puta sve ovo završiti – suzama, što se tako brzo rastajemo, ali isto tako i sa novim prijateljstvima, ljubavima i sigurno nezaboravnim druženjima”, objavili su ogrankaši iz Buševca.

Gosti ovogodišnjeg festivala su KUD ‘Dučec’ iz Mraclina, KUD ‘Kraluš’ iz Stupnika, KUD ‘Bosiljak’ iz Čučerja, FS ‘Rozmarija’ iz Prešova (Slovačka), FG ‘Opincuta’ iz Chisinava (Moldavija) te FS ‘ISKRAEMECO’ iz Kranja (Slovenija).

Središnja priredba održat če se u subotu, 27. travnja 2024. godine u 17 sati u Domu kulture Buševec. Pokrovitelji manifestacije su NewMip iz Siska, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.