Home Kultura OSS Buševec gostovao u Mađarskoj na 35. godišnjici KUD-a Tanac iz Pečuha

OSS Buševec gostovao u Mađarskoj na 35. godišnjici KUD-a Tanac iz Pečuha

Podsjetimo, ovog će vikenda biti vrlo aktivno za Buševčane jer organiziraju Buševsku biciklijadu, ali i Smotru folklora u Dvorani Gorica

PODIJELITE
Foto: Irena Rožić

Već više od 50 godina, OSS Buševec posvećuje posebnu pažnju suradnji s hrvatskim zajednicama u dijaspori. Primjer te suradnje ostvarili su prošlog vikenda kada su 10. i 11. lipnja gostovali u Mađarskoj.

Kako smo pisali, sudjelovali su kao gosti na proslavi 35. godina postojanja KUD-a Tanac iz Pečuha, svojim nastupima, zajedničkom izvedbom s domaćinima koreografije Podravina ”Lepi Ivo krešu kreše”, te samostalno koreografijama Posavinom i Prigorjem.

“Drago nam je da smo bili dio ove svečanosti te im ovim putem čestitamo 35. rođendan i želimo im još puno godina uspješnog čuvanja kulture i baštine naših Hrvata u Mađarskoj.
Hvala na gostoprimstvu.”, pišu iz OSS-a Buševec.

Poziv za ovu suradnju u Mađarskoj stigao je još u proljeće 2022. godine, kada su članovi KUD-a “Tanac” gostovali u POU Velika Gorica tijekom “Dana Mađarske kulture u Hrvatskoj”.

Podsjetimo, ovog će vikenda biti vrlo aktivno za Buševčane jer organiziraju Buševsku biciklijadu, ali i Smotru folklora u Dvorani Gorica. 

Foto: Irena Rožić-OSS Buševec