Home Kultura Ove nedjelje 23. Smotra folklora Zagrebačke županije

Ove nedjelje 23. Smotra folklora Zagrebačke županije

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje

PODIJELITE

Ogranak seljačke sloge Buševec najavio je 23. Smotru folklora Zagrebačke županije koja će se održati ove nedjelje, 18. lipnja. U dvorani Gorica predstavit će se devet točaka, a sve počinje od 17 sati.

Ova manifestacija okupit će najbolja županijska društva koja će se predstaviti u svojim nastojanjima da očuvaju bogato kulturno naslijeđe Hrvatske. Organizator smotre je Ogranak Seljačke sloge Buševec u suradnji sa POU Velika Gorica.

Na ovoj Smotri nastupit će sljedeće grupe:

KUD MIHOVIL KRUŠLIN iz Šenkoveca izvest će “KORDUNSKE USPOMENE” iz Korduna u trajanju od 10 minuta. Autor koreografije je Ivica Ivanković, a autor glazbene obrade su Ivica i Branko Ivanković. Ansamblom i pjevanjem rukovodi Jozo Kraljević, dok je Petar Varga voditelj glazbenog sastava.

KUD “VELIKA MLAKA” iz Velike Mlake predstavit će “TAKO, TAKO ADAME”, pjesme i plesove Baranje trajanja 8 minuta. Koreografiju je osmislio Krunoslav Šokac, a glazbenu obradu potpisuje Duško Topić. Ansamblom i pjevanjem upravlja Dalibor Blažević, a Nikola Biondić je voditelj glazbenog sastava. Karla Knežević i Matea Petravić su zadužene za garderobu.

KUD “PREPOROD” iz Dugog Sela izvest će “MLAJŠI SVET BU ZUTRA BOLJI”, folklorne motive iz Posavine i okolice Siska, trajanja 7 minuta. Koreografiju su osmislili Stjepan Perko, a glazbenu obradu su priredili Ambrozije Puškarić i Zoran Jakunić. Ansamblom upravlja Stjepan Perko, dok je Mario Sorić voditelj glazbenog sastava. Pjevanje vodi Ambrozije Puškarić, a Ivanka Bičanić je zadužena za garderobu.

FA “SVETA NEDELJA” iz Svete Nedelje izvest će “Ej, ŠIRITE SE ŠIROKI RUKAVI”, plesove i pjesme Bizovačkog kraja u trajanju od 7 minuta. Koreografiju je osmislio Goran Knežević, a glazbenu obradu je priredio Fran Slogar. Ansamblom upravlja Sandra Sekula, a Fran Slogar je voditelj glazbenog sastava. Pavo Begovac vodi pjevanje, dok su Borna Dekanić zadužena za garderobu.

FA “ŠILJAKOVINA” iz Šiljakovine izvest će “PRELIJEPO JE U NAŠEME KRAJU”, plesove i pjesme Korduna u trajanju od 10 minuta. Autor koreografije, glazbene obrade i voditelj ansambla je Dubravko Radić. Glazbeni sastav vodi Dražen Lučan, a Joško Ćaleta vodi pjevanje. Ivana Lučan je zadužena za garderobu.

HKUD “PETAR ZRINSKI” iz Vrbovca izvest će “KAJ SE ONO OKO BEČA VIJE”, plesove Podravine, Ferdinandovec u trajanju od 7 minuta. Autor koreografije je Ljiljana Stanko, a glazbenu obradu je priredio Daniel Blagec. Ansamblom upravlja Ljiljana Stanko, dok je Daniel Blagec voditelj glazbenog sastava. Ljiljana Stanko također je zadužena za garderobu.

KUD “SVETA JANA” iz Gorice Svetojanske izvest će “PLESOVI ZAGORJA” iz Hrvatskog zagorja u trajanju od 8 minuta. Koreografiju je osmislila Ljerka Golemac, a glazbenu obradu potpisuje Mario Belan. Ansamblom upravlja Sandra Sekula, a Mario Belan je voditelj glazbenog sastava. Marijana Iviček je zadužena za garderobu.

OGRANAK SELJAČKE SLOGE BUŠEVEC iz Buševca izvest će “ŠOKAČKA KOLA SONTE” iz Bačke, Vojvodina u trajanju od 10 minuta. Autor koreografije je Mojmir Golemac. Ansamblom upravljaju Valentina Šepak Molnar i Mojmir Golemac, dok Zoran Jakunić vodi glazbeni sastav. Pjevanje vode Zoran Jakunić i Valentina Šepak Molnar. Karmela Kos i Mirjana Bedek su zadužene za garderobu.

Stiže i KUD „OŠTRC“, Rude s Ličkim plesovima. Autor koreografije, ansambla i pjevanja te glazbene obrade je Goran Ivan Matoš, a voditelj glazbenog sastava Goran Klisurić.

Ova Smotra folklora Zagrebačke županije pružit će priliku da se uživa u raznolikosti i ljepoti hrvatskog folklora te podrži trud i zalaganje folklornih društava u očuvanju nacionalne baštine. Svi su pozvani da prisustvuju i uživaju u besplatnom ulaznom programu.

Smotra folklora Zagrebačke županije ostvaruje se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i ZKUU Zagrebačke županije, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.