Home Izdvojeno Završna konferencija “Zaželi za Pokupsko”: Uspješno provedene brojne aktivnosti

Završna konferencija “Zaželi za Pokupsko”: Uspješno provedene brojne aktivnosti

Zaposleno je 15 žena koje skrbe za 90 starijih i nemoćnih osoba s područja općine

PODIJELITE
Foto: Josip Mareković / Zaželi za Pokupsko

Sve dobre priče kad tada dođu do svog završetka i zadnjih faza, a na neke možemo biti posebno ponosni. Tako se prošlog petka, 14. siječnja, održala završna konferencija projekta “Zaželi za Pokupsko”. Ovaj hvalevrijedan projekt o kojem smo mnogo izvještavali došao je u svoju završnu fazu te su se na konferenciji jasno predočili svi rezultati i ostvareni ciljevi projekta.

Projekt „Zaželi za Pokupsko“ provodi Udruga Kupa – rijeka života, najveća udruga na području Općine Pokupsko s najvećim iskustvom i kapacitetima za provedbu takvih projekata. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda te je njegova vrijednost 1.392.425,00 kuna.

Provedba projekta počela je 4. rujna 2020. godine, a kroz njega je zaposleno 15 nezaposlenih žena koje su ujedno i pripadnice ciljne skupine koje skrbe za 90 starijih i nemoćnih osoba.

Uz skrb za starije i nemoćne osobe isporučivani su i paketi osnovnih kućanskih potrepština koji su im omogućili bolju i jednostavnije održavanje higijene stambenoga prostora i samih krajnjih korisnika. Zaposlene žene su završile s obilaskom 4. prosinca 2021. godine što predstavlja razdoblje od godine dana te tako i razdoblje u kojem je završen jedan od elemenata projekta – zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine.

Nakon završetka rada žene su pristupile osposobljavanju za zanimanje gerontodomaćice, program čijim uspješnim završnim polaganjem je svaka od pripadnica ciljne skupine dobila i zapis u radnju knjižicu o uspješnom polaganju programa.“, objašnjava nam Josip Mareković, voditelj projekta Zaželi za Pokupsko i voditelj konferencije.

Navedeno osposobljavanje predstavlja drugi element projekta. Treći element koji je predstavljen kroz završnu konferenciju je promocija i vidljivost projekta kroz koju je i realizirana početna i završna konferencija projekta, izrađene su brošure, letci, web stranica te je svakom dostupnom prilikom putem medija i portala javnost upoznata s projektom i njegovim vrijednostima i aktivnostima. Konferencija je završena kratkom razmjenom iskustava i druženjem između sudionika projekta.

Projekt se provodi u suradnji s projektnim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područna služba Zagreb koji su sudjelovali u selekciji zaposlenih žena te Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica koji su sudjelovali u detektiranju krajnjih korisnika projekta.