Home Kultura Za dušu i nepce: Do ponoći zavirite u Muzej Turopolja

Za dušu i nepce: Do ponoći zavirite u Muzej Turopolja

PODIJELITE

Više od 200 muzeja, galerija i ustanova u kulturi, večeras će građanima diljem Hrvatske otvoriti svoja vrata. Noć muzeja 2014. od 18 sati do ponoći održava se i u Velikoj Gorici.  Manifestaciju će otvoriti Andreja Krenek pričanjem priča za djecu, a zatim će učenici velikogoričke Umjetničke škole Franjo Lučić održati svoj tradicionalni koncert, a zajedno s bandom, zasvirat će i jazz umjetnica Franciska Fis.

Na katu Muzeja zatim ćete moći uživati u projekcijama etno filmova na temu Turopolja. U prostoru Muzeja možete pogledati izložbu stalnog postava na katu i izložbu grafika Nevenke Arbanas, “Sjećanja”. U sklopu izložbe održat će se radionice studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom prof. Nevenke Arbanas i akademskog grafičara i slikara Igora Konjušaka. Ispred Muzeja Turopolja posjetitelje očekuje slasno gurmansko iznenađenje.

U prošlogodišnjoj Noći muzeja u cijeloj Hrvatskoj zabilježeno je rekordnih 325.000 posjetitelja. Osim muzeja, u manifestaciju su se uključile i druge kulturne ustanove, poput arhiva i knjižnica, knjižara i klubova, te brojni programi na otvorenim gradskim prostorima.

Iskoristite priliku i do ponoći zavirite u Muzej Turopolja, u koji tijekom godine zbog svakodnevnih obaveza možda nemate vremena svratiti. Požaliti nećete jer program je doista raznolik:

18:00 – 01:00 h        Izložbu stalnog postava na prvom katu Muzeja čine četiri zbirke: Etnografska, kulturno-povijesna, likovna i arheološka.

18:00 – 01:00 h        U prizemlju Muzeja Turopolja izložba grafika Nevenke Arbanas pod nazivom “Sjećanja”.

18:00 – 19:00 h         Pričopričalica Andreja Krenek još jednom dolazi ispričati nove priče.

19:00 – 20:00 h        Učenici Umjetničke škole Franjo Lučić iz Velike Gorice održavaju tradicionalni koncert u Noći muzeja.

20:00 – 23:00 h        Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu drže prezentacijske radionice

21:00 – 23:00 h         Prikazivanje kratkih dokumentarnih etno filmova s temom Turopolja.

23:00 – 24:00 h         Jazz koncert umjetnice Franciske Fis.