Home Crna Kronika Nogometni sudac Melvin Nuić preminuo nakon dvotjedne kome

Nogometni sudac Melvin Nuić preminuo nakon dvotjedne kome

PODIJELITE

Predsjednik komisije nogometnih sudaca Velike Gorice, Melvin Nuić, preminuo je od posljedica teških ozljeda zadobivenih 15. siječnja prilikom pada metalnih ulaznih vrata stadiona NK Gorice. Na zagrebačkom Rebru za život se borio puna dva tjedna. Liječnici su Nuića u ponedjeljak, 20. siječnja, pokušali skinuti s respiratora, ali kako nije mogao samostalno disati, bili su prisiljeni ponovno uključiti aparate. Svakim je danom bio sve slabiji. Preminuo je jučer oko 15 sati u 57. godini života.

–  Bio je čovjek u nogometu od svoje 12. godine života. Počeo je u Lukavcu sa 12 godina, onda je prešao u NK Radnik gdje je igrao dvije godine. Zatim je opet počeo karijeru u Lukavcu. Onda je postao nogometni sudac 1989. godine. Dogurao je do prve Hrvatske nogometne lige, bio je angažiran u radu sudačke organizacije Velika Gorica, a smrt ga je zatekla kao predsjednika velikogoričke komisije nogometnih sudaca  –  priča nam predsjednik nogometnog središta Velika Gorica Željko Mihalj, koji je do pokojnog kolege došao odmah nakon nesretnog događaja.

–  Vrata je zatvorio stotinu puta, ali ovaj put bilo je kobno. Prilikom odlaska sa stadiona želio je samo pritvoriti otvorena vrata jer nije imao ključ. Vrata su se sama od sebe iskliznula iz vodilice i pala na njega. Cijelo vrijeme bio je u komi  –  kaže Mihalj.

DRŽAO TEČAJ ZA NOGOMETNE SUCE

Sudac Nuić je prije nesretnog slučaja držao tečaj za nogometne suce. Tragedija se dogodila neposredno nakon što je oko 21:30 završio predavanje i uputio se prema ulaznim vratima stadiona.

–  Otvarao je klizna vrata koja su jednostavno iskočila iz ležišta, udarila su ga u prsa i odbacila na beton. Sudac je slobodnim padom pao na leđa i dobio dvostruku frakturu lubanje, a onda su još i vrata pala na njega. Šest nogometaša jedva su uklonila teška metalna vrata, ali ništa nisu mogli učiniti. Već je tada bio u komi. Hitna je došla odmah i prevezla ga na Rebro  –  rekao nam je povjerenik za suđenje u nogometnom središtu Velika Gorica, Mario Brlek, koji se uoči tragedije dogovarao s kolegom Nuićem vezano uz organizaciju ispita koji se trebao dogoditi nekoliko dana kasnije.

–  Kolega Nuić trebao je biti u ispitnoj komisiji. Posljednji sam koji sam s njim pričao prije nego što je pao u komu  –  kaže Brlek.

Melvin Nuić bio je iznimno cijenjen među svojim kolegama i u nogometnim krugovima.

–  Svi ćemo ga pamtiti kao jednu izuzetno korektnu osobu. Bio je jedna od ikona velikogoričkog suđenja i izuzetno pozitivna osoba. Svojim radom odgojio je mnoge velikogoričke suce  –  rekao nam  je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

HNK GORICA: In Memoriam Melvin Nuić 1957-2014

Puna dva tjedna trajala je borba za život Melvina Nuića koji je tragično stradao u srijedu 15. siječnja u kasnim večernjim satima na gradskom stadionu Velika Gorica. Iako smo svi svakoga dana očekivali bolje vijesti, nažalost to se nije dogodilo, a danas nešto iza 15 sati stigla je vijest da Melvin nažalost nije dobio utakmicu u kojoj je cijela sportska Gorica bila uz njega. Nažalost, netko je odlučio da životna utakmica koju svi igramo za njega mora završiti ranije, a događaj koji je tog 15. siječnja potresao sve sportske djelatnike u gradu danas je dobio svoj tragičan epilog. Melvin Nuić bio je jedan od istaknutih kontrolora suđenja Hrvatskog nogometnog saveza te delegat Nogometnog saveza Zagrebačke županije i Nogometnog središta Velika Gorica. U devedesetim godinama prošlog stoljeća na vrhuncu karijere kao nogometni sudac bio je na listi i sudio utakmice I HNL. Njegovo ogromno iskustvo bilo je velik poticaj mladim sucima koji su tek počinjali svoje karijere, ali i onim iskusnijim kojima je uvijek mogao dati dobar savjet. Teško će biti prihvatiti stvarnost, a nama u Gorici teško će se biti priviknuti na vikende u kojima nam jedan naš istinski prijatelj i navijač neće biti u prilici poželjeti sreću. Obitelji, prijateljima i kolegama u ime svih nogometaša i prijatelja Gorice izražavamo duboku sućut.  Počivao u miru!