Home Zanimljivosti Vremenska prognoza: Vikend će obilježiti sivilo, a kraj tjedna visoke temperature

Vremenska prognoza: Vikend će obilježiti sivilo, a kraj tjedna visoke temperature

Skokovi će biti od gotovo ništice pa sve do 25°C

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Proljeće nam je i dalje prevrtljivo pa tako temperature skaču od ništice pa sve do 20°C po danu. Očekivano je da će prognoza sve više ići na ruku onima koji vrijeme vole provoditi u prirodi, no ovaj vikend će to ipak biti malo otežano.

Kako pokazuju podaci meteorologa, u subotu će biti dosta promjenjivo i vjetrovito, a očekuje se i jače naoblačenje s kišom. To će posebno biti izraženo u gorju u drugom dijelu dana, no i u nizinama se očekuju padaline. Promjenjivo vrijeme posljedica je pojačanog dotoka vlažnog zraka koji stiže iz Sredozemlja, a danas nam stiže hladniji oceanski zrak. Vjetra će i dalje biti, očekuje se umjeren do jak jugozapadnjak s olujnim udarima. Očekuju se temperature od 6 do 18°C.

U nedjelju nam stiže ponovno smirivanje vremena i stabilizacija do kraja tjedna. Ne bi trebalo biti padalina, jedino u popodnevnim satima, a moguće su naoblake. Temperatura će se spustiti sve do 1°C, no ne bi trebalo biti minusa. Vjetar će i dalje biti postojan uz lagano smirivanje. Najviša dnevna temperatura bit će do 13°C.

U ostatku tjedna smiješi nam se toplo i sunčano vrijeme s temperaturama sve do 24°C. Kraj tjedna potencijalno donosi oborine.