Home Izdvojeno Vozač autobusa zatvorio vrata i ugasio motor jer jedan od putnika nije...

Vozač autobusa zatvorio vrata i ugasio motor jer jedan od putnika nije platio kartu

PODIJELITE

Vozač ZET-ova autobusa linije 268 koja prometuje između Glavnog kolodvora u Zagrebu i Velike Gorice izazvao je na sebe bijes građana koji su jutros kasnili na posao jer ovaj nije htio krenuti. Razlog?

Jedan od putnika nije platio kartu, već je nonšalantno prošao pored vozača i sjeo. Kad su ostali putnici ušli, vozač je zatvorio je vrata i ugasio motor. Nije zamolio putnika bez karte da se vrati do njega,  nije kontaktirao svoje kontrolore, kojih je na Glavnom kolodvoru u Zagrebu ujutro mnogo, niti zvao policiju, javlja Večernji list.

– Hajde, kreni! Tvoj posao je da voziš, a ne kontroliraš karte – povikali su putnici, na što je vozač ostao nijem na svom mjestu.

 – Znaš li ti da karta vrijedi sat i pol, kasnimo na posao – nastavili su putnici predlažući vozaču da pozove nekog od kontrolora, policiju, da učini nešto ili bar nek otvori vrata i ne drži ih više kao taoce.

DOŠAO JE I DRUGI BUS…

U međuvremenu, krenula je druga 268-ica čiji je vozač pretpostavio da je kolegin autobus u kvaru.  Stao je i čekao jer je strogi vozač još neko vrijeme zavlačio i nije htio putnicima otvoriti vrata da se presele u drugi autobus.

Naposljetku, vozač je otvorio vrata, i ostao u svom vozilu. Po novim ovlastima, vozači ZET-ovih autobusa imaju pravo zaustaviti vozilo kad primijete putnika bez karte, ali vrata vozila moraju otvoriti i ostalim putnicima omogućiti da pričekaju drugo vozilo.

Tko je bio putnik bez karte, nije poznato. Besramno je sjedio i šutio. Iako su putnici stali na njegovu stranu komentirajući da vozačev posao nije da kontrolora,  odgovornost je i na njemu. Neka sljedeći put kupi kartu.

Ili barem neka bude fer prema putnicima koji su platili svoju kartu pa izađe iz autobusa.

Iz ZET-a zasad nisu mogli komentirati slučaj.