Home Izdvojeno Volonterski klub – Akcija “Kumičić” kupuje kravu za siromašnu djecu Tanzanije

Volonterski klub – Akcija “Kumičić” kupuje kravu za siromašnu djecu Tanzanije

Krava je u Tanzaniji vrlo skupa pa im je mlijeko zbog siromaštva nedostupno, a jedna krava nahranila bi 180 učenika škole De Paul u gradu Mbinga

PODIJELITE
Foto izvor: De Paul School/Facebook

Volonterski klub Kumičić u suradnji s Udrugom RAFIKI pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju će pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji.

– 2019. godine prikupljali smo školski pribor i didaktičke igračke za istu školu i svi zajedno razveselili djecu koja  žive u hostelu u sklopu škole De Paul, a kući odlaze samo jednom ili dva puta godišnje jer je put dalek i skup. Pomogli smo prije, pomozimo i sada – poručuju iz volonterskog kluba.

Riječ je o izrazito siromašnoj, HIV pozitivnoj djeci, kojima je za liječenje im potrebna zdrava hrana i mlijeko. Krava je u Tanzaniji vrlo skupa pa im je mlijeko zbog siromaštva nedostupno. Cijena krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5000 kuna.

Novčana sredstva će se moći donirati:

  • u velikom holu škole gdje će dežurati učenici volonteri radnim danom pod svim velikim odmorima od 6. do 17. prosinca 2021. godine
  • uplatom na račun IBAN: HR3423600001503016116

Više informacija o Volonterskom klubu pogledajte ovdje.