Home Izdvojeno Večeras na Goričkim večerima poslušajte Trio 1887. i pogledajte predstavu iz Vinkovaca

Večeras na Goričkim večerima poslušajte Trio 1887. i pogledajte predstavu iz Vinkovaca

PODIJELITE

Danas su, u sklopu manifestacije “Goričke večeri” organizirani Koncert klavirskog tria i predstava “(Slučajni) perverznjak”.

Koncert klavirskog tria održat će se u Dvorani Galženica u 19 sati i 30 minuta. Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. – TRIO 1887. dobitnik je prve nagrade na 4. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u kategoriji klasičnih komornih sastava i nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na istom natjecanju. Trio djeluje u sastavu Petra Gilming, klavir, Sho Akamatsu, violina i Branimir Pustički, violončelo – poručuju iz POUVG-a.

U 21 sat, u Atriju u Šetalištu Franje Lučića prikazat će se predstava “(Slučajni) perverznjak”. Riječ je o predstavi Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, autora Andrewa Goffmana, te redatelja Gorana Grgića. U predstavi igra Vladimir Andrić.

– Duhovita životna priča o seksualnom sazrijevanju oduševljava publiku diljem svijeta. Vrlo zabavan tekst govori o ozbiljnim stranama naizgled bezazlene priče o ovisnosti o pornografskim filmovima. To je jednako tako priča o odrastanju, upoznavanju seksualnosti i uklapanju u “normalan” život, raznovrsniji od ovisničke utopije. Uz dobru dozu lascivnosti i još više humora PERVERZNJAK dira svačiju uspomenu pa tako nudi način na koji porok ostaje po strani od glavne matice vlastita života. Tek po strani, koliko god se borili, porok odnosno ovisnost, ostaje. Andrew Goffman je ovu monodramu napisao 2005.god. Svjetsku premijeru je imala na Times Squareu u New Yorku. Trenutno se predstava izvodi u 14 zemalja – poručuju organizatori.

U slučaju kiše predstava će se održati u Dvorani Galženica. Ulaz na predstavu je besplatan.