Home Izdvojeno Uz dirljivu poruku skauti pozvali da pripalite svoju svijeću Betlehemskim svjetlom

Uz dirljivu poruku skauti pozvali da pripalite svoju svijeću Betlehemskim svjetlom

Svijeća upaljena Betlehemskim svijetlom nalazi se u crkvi Navještenja blažene Djevice Marije, a dio tog svjetla možete ponijeti i u svoj dom

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Hrvatski savez izviđača jučer je na graničnom prijelazu Bregana od izviđača iz Slovenije preuzeo Betlehemsko svijetlo koje je jučer stiglo i do Velike Gorice. Kao i godina do sada, Turopoljska udruga skauta je na Svetu Luciju i Dan Grada Betlehemskim svjetlom upalila svijeću u Župnoj crkvi Navještenja blažene Djevice Marije koje će biti upaljeno sve do Božića. Idućih dana tamo možete doći i pripaliti svoju svijeću te dio Betlehemskog svjetla ponijeti u svoj dom.

 

U ovoj posebnoj godini, mir i nada koju predstavlja Betlehemsko svjetlo kao da gori još jače. U to ime, Turopoljska udruga skauta poslala je prigodnu, dirljivu čestitku za Božić svim župljanima.

Nema ljepše prigode nego Betlehemsko svjetlo, u kome ogledamo poruku života Isusa Krista, upaljeno na mjestu njegova rođenja, donijeti u Veliku Goricu na Dan grada i njegove nebeske zaštitnice Svete Lucije.

Neka njegova poruka mira i ljubavi za sve ljude ovih dana bude sveprisutna, osobito u našim srcima, a mir nek je s nama u našim dušama i našim obiteljima, koje će ove godine ponovno biti središnje mjesto okupljanja i dostojne proslave KRistova rođenja. 

Betlehemsko svjetlo do Božića će biti upaljeno na svijeći u ovoj crkvi, a do tada vi ga upalite u sebi i neka vas njegova poruka prati na vašem životnom putu.

Predstojećih dana možete ga pripaliti na svoju svijeću i ponijeti u svoj dom. 

U radosnom iščekivanju Turopoljski skauti vam žele sretan Božić.