Home LJUDI VELIKE GORICE Dalija Zubek okupila goričke humanitarce u velikoj blagdanskoj akciji potrebitima

Dalija Zubek okupila goričke humanitarce u velikoj blagdanskoj akciji potrebitima

Na Badnjak će dijeliti pakete božićnih kolača i hrane korisnicima pučke kuhinje i razveseliti kolačima korisnike utočišta za beskućnike u Velikoj Kosnici. Pomoći možete i vi, evo i kako

PODIJELITE
Foto: Arhiva / VG Legacy prikupljanje sredstava za beskućnike

Naša velikogoričanka dobrog srca, za koju vjerujemo da već mnogo naših sugrađana poznaje, gospođa Dalija Zubek i ove godine daje velik zalog za našu zajednicu. Tako su se uz nju okupili brojni gorički humanitarci – VG Legacy, Buvljakuše, Goričani Humanitarka, Udruga Veseli planet, Turopoljsko srce, KOP Tur, Art Incognitić, Božićno selo, Sportski rekreativni savez i Zdrav duh.

– Dragi moji, velika mi je čast najaviti zajedničku akciju kroz koju želimo poslati poruku nade i zajedništva. Na Badnjak ćemo u prostorijama Crvenog križa Velika Gorica dijeliti pakete Božićnih kolača i pakete hrane korisnicima pučke kuhinje i razveseliti kolačima korisnike utočišta za beskućnike u Velikoj Kosnici –  kazala je Dalija Zubek.

Crveni Križ Velike Gorice ustupio je prostor za ovu humanitarku, zbog čega su humanitarci izrazito zahvalni, a pozivaju i sugrađane da se uključe u istu. Napominju i kako će starije i nemoćne posjetiti sami kako bi im uručili pakete.

– Molimo vas sve da nam se pridružite i pomognete nam dovesti Božić u domove potrebitih tako da sudjelujete u pečenju kolača ili nabavci hrane. Kolači moraju biti one vrste koje mogu potrajati i potrebno ih je dostaviti 21. prosinca jer ih pakiramo po svim epidemiološkim standardima kako bi na Badnjak bili spremni za podjelu – kazali su.

Evo kako možete pomoći…

Od hrane možete donirati suhomesnate salame, vakumirane sireve, paštete, pekmez, margarin, tjesteninu, brašno, rižu, ulje, šećer i sol. Artikli hrane nabavljat će se po 50 komada, tako da, ukoliko želite sudjelovati, gospođa Dalija moli da ju prije kupnje, kako ne bi duplali već kupljene artikle kontaktirate privatnom porukom na Facebooku, a isto tako možete se obratiti i udruzi VG Legacy.

Do sada je već kupljeno po 50 pakiranja brašna, šećera, soli, ulja, 15 pakiranja tjestenine, 10 paketa margarina i riže. Ono što bi još bilo potrebno je 50 suhomesnatih salama, te isto toliko sireva, pekmeza, kakaa, pahuljica i čokolada. Svaka pomoć je dobrodošla!

Dragi Goričani… Grad – to ste VI!