Home Gospodarstvo U Velikoj Gorici 40 posto više noćenja

U Velikoj Gorici 40 posto više noćenja

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec/Ilustracija

Turistička zajednica grada Velike Gorice svečanim domjenkom u Clubu 100 obilježila je svoj dan. Osnovana je prije 19 godina i od tada se neprestano razvija, no tek će iduće godine, uoči 20. obljetnice rada, dobiti svoj prostor – Centar za posjetitelje. Bit će to mjesto gdje će turisti moći dobiti sve informacije o gradu i Turopolju.

– Centar za posjetitelje će biti mjesto gdje će se predstavljati naše lokalno gospodarstvo, naša lokalna turistička ponuda gdje će na jednome mjestu oni koji dolaze moći vidjeti što to sve ima u ovom kraju, što se sve nalazi u Turopolju, što mogu vidjeti, doživjeti, kupiti – rekla nam je Milada Mesarić, direktorica TZ grada Velike Gorice.

U tijeku je osmišljavanje digitalnih sadržaja koji će posjetiteljima pružiti prikaz između ostalog, i prirodnih resursa Turopolja, drvenih kapelica i čardaka.  milada-mesaric-tzvgOve godine Turistička zajednica grada Velike Gorice zabilježila je porast noćenja od čak 40 posto.

– Približili smo se brojki od 35 tisuća noćenja što za jedan grad na kontinentu s nedovoljno razvijenim kapacitetima, to i dalje naglašavamo jer očekujemo još veći rast i broja, ali i kvalitete smještajnih kapaciteta, je jedna impozantna brojka – naglasila je Mesarić.

Istaknula je da ponuda ne prati potražnju, odnosno da očekuje rast smještajnih kapaciteta idućih godina, kao i poboljšanje njihove kvalitete.

– Investitori počinju osjećati da u turizmu postoji prilika i počinju se otvarati značajniji smještajni kapaciteti. U protekle dvije godine u Velikoj Gorici otkako je započela gradnja novog terminala Zračne luke sve je više novih smještajnih kapaciteta. Oni jesu relativno mali i kvalitetom nisu ono što nam je potrebno, ali 2016. godina je već jedan iskorak u tom smjeru – otvoren je novi hotel Royal na Plesu s 4 zvjezdice, započela je gradnja hotela u Rakarskoj ulici, koji će imati oko stotinu ležaja i u skladu s tim bilježimo sve veći broj noćenja – zaključila je direktorica i pozvala sve koji još nisu bili u Velikoj Gorici da ju svakako posjete. Ako ne prije, onda barem za Turopoljski fašnik, jednu od poznatijih manifestaciju u gradu.