Home Gospodarstvo Velika Gorica dobila prvi hotel sa 4 zvjezdice

Velika Gorica dobila prvi hotel sa 4 zvjezdice

PODIJELITE

U naselju Pleso svečano je otvoren hotel Royal Airport. Riječ je o hotelu sa 4 zvijezdice, prvom takvom u gradu, energetskog A+ razreda sa sustavom pametnih soba. Ima 30 soba i 46 kreveta, konferencijsku salu sa 150 mjesta opremljenu modernim ICT rješenjima, wellness, saunu i bazen. Hotel je otvoren 365 dana u godini.

hotel Royal Airport

– Imat ćemo mogućnost rent-a car, gostima će biti dostupno sve na jednome mjestu. Htio sam da Velika Gorica ima nešto ovako. Ovo je nešto što će ostati zabilježeno. Želio sam da mladi ostanu u svome gradu. Otvorenjem hotela otvoreno je i  14 novih radnih mjesta. Ovaj grad ima razloga za ‘bolje sutra’, za optimizam. Potrebno je samo da oni koji mogu, ulažu u gospodarski razvoj što je više moguće. – rekao je Marijan Kulaš, direktor tvrtke  MC Ultimaks d.o.o., investitor projekta.

Izgradnja hotela Royal Airport jedan je od prioritetnih turističkih projekata u Velikoj Gorici kojim se doprinosi ispunjenju temeljnih odrednica vizije budućeg razvoja turizma i poboljšanju turističkog proizvoda grada Velike Gorice, rečeno je na otvaranju hotela.otvorenje hotela Royal Airport

– Otvorenjem ovoga hotela došlo je do bitnog pomaka u kvaliteti smještajne ponude u Velikoj Gorici. Činjenica da na jednome mjestu postoji 30 soba sa 46 kreveta je bitan iskorak za naš grad. To znači da u ovakav objekat može doći turistička grupa što nam daje mogućnost da planiramo neke turističke posjete, razmjene i suradnju sa turističkim agencijama. Restoran sa 200 sjedećih mjesta također je nova ponuda u Velikoj Gorici. To otvara vrata organiziranju kongresa i drugih događanja. Pozitivan bonus svakako je i welnes ponuda hotela.-rekla nam je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

Ukupna vrijednost projekta koji je trajao od svibnja 2014. do prosinca 2015. godine iznosi nešto više od 18 milijuna kuna, od čega je iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU sufinancirano više od 7,5 milijuna kuna.