Home Gospodarstvo Centar za posjetitelje imat će digitalni multimedijalni postav

Centar za posjetitelje imat će digitalni multimedijalni postav

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić i direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić obišli su poslijepodne gradilište Centra za posjetitelje. Oboje su zadovoljni kako izgradnja napreduje. Radovi su počeli prvog rujna, a trenutno se radi na podrumskom dijelu veličine 746 metara četvornih zajedno s ledanom.

– Vrijeme nas je poslužilo i u ovom radoblju su se napravili ključni radovi. U naredna 2,5 tjedna očekujemo da će biti izlivena i ploča i onda će se na njoj početi graditi objekt koji će biti vidljiv sugrađanima – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Paralelno s izgradnjom objekta radi se i na osmišljavanju unutarnjeg uređenja i sadržaja koji će se nuditi posjetiteljima.centar-za-posjetitelje-radovi-1

– Glavni sadržaji ovdje bit će orjentirani na turizam, ugostiteljski dio bit će povezan sa susjednom ledanom, Centar će služiti za promotivne, prezentacijske i gospodarske aktivnosti. Obrti i udruge vinara, voćara, medara i Plemenita opčina turopoljska moći će se ovdje prezentirati – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

– Trenutno jedna grupa kreativaca radi na osmišljavanju digitalnog multimedijalnog postava za buduće posjetitelje. Idući tjedan obilazimo teren kada ćemo izaći s idejnim rješenjem tog budućeg postava. S tim ćemo upoznati i goričku javnost i određene ciljne skupine koje su zainteresirane za buduće sudjelovanje u programima Centra – najavila je direktorica TZ Velika Gorica Milada Mesarić.

U PRVIH 10 MJESECI ZABILJEŽNO 30 TISUĆA NOĆENJA

U Centru za posjetitelje koji će se sastojati od vinskog podruma, ledane, suvenirnice i multifunkcionalne dvorane, svoje mjesto naći će i Turistička zajednica Velike Gorice.

– Turistička zajednica napokon vidi trenutak kad će ući pod vlastiti krov. Naš posao je osmisliti kvalitetan sadržaj koji će biti u tom prostoru za sve one koji dođu u Veliku Goricu. U prvih deset mjeseci ove godine u Velikoj Gorici je bilo 30 tisuća noćenja. No Velika Gorica je izletnička destinacija i mnogi Zagrepčani i drugi stanovnici ove regije dolaze na jednodnevne izlete. Podatak o takvim posjetiteljima nemamo, no kroz Centar ćemo doći i do toga – zaključila je Mesarić te dodala da se nada kako će Centar potaknuti razvoj i drugih turističkih objekata u Turopolju.centar-za-posjetitelje-radovi-2

Ovaj projekt vrijedan je 6,2 milijuna kuna. Grad Velika Gorica financira ga s 2 milijuna, a ostatak je uložila TZ Velika Gorica. Otvorenje Centra planirano je za proljeće 2017. godine.

Sljedeće godine ovaj dio grada poprimit će novi izgled. Gradonačelnik je pored otvorenja Centra za posjetitelje najavio i kozmetičko uređenje parka Šetalište Franje Lučića, uređenje fasade Muzeja Turopolja, a u skoroj budućnost planira se i rušenje zgrade stare općine na čijem bi mjestu niknuo novi objekt u kojem bi svoj prostor pronašle velikogoričke udruge.

[print_gllr id=60274]