Home Izdvojeno U tijeku asfaltiranje županijske ceste Pokupsko-Auguštanovec

U tijeku asfaltiranje županijske ceste Pokupsko-Auguštanovec

PODIJELITE

Na području Općine Pokupsko u tijeku je asfaltiranje županijske ceste koja vodi od Pokupskog prema mjestima Lijevi Degoj i Auguštanovec. U rekonstrukciju ceste krenulo se zbog problema učestalog prelijevanja rijeke Kupe preko kolnika, što je uvelike otežavalo komunikaciju s ovim mjestima. Nakon što je nasipanjem materijala cesta podignuta, pristupilo se polaganju novog sloja asfalta.komunalije, cesta, Pokupsko, Degoj, asfaltiranje,  radovi (2)

—–-Ovaj zahvat jako je važan za stanovnike Lijevog Degoja i Auguštanovca koji su često uslijed loših vremenskih prilika znali ostati prometno odsječeni. Zimi ili tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta do njih se nisu mogla probiti vozila hitne pomoći i vatrogasaca, a ni stanovnici nisu mogli putovati na posao ili školu – rekao nam je načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.komunalije, cesta, Pokupsko, Degoj, asfaltiranje,  radovi (4)

Ova prometnica ima veliku važnost i za ostatak Općine, jer predstavlja komunikaciju prema Pokupskom Gladovcu, a često je koriste i vozači na proputovanju kroz ovaj kraj. Investitor radova na uređenju ceste je Zagrebačka županija, odnosno Županijska uprava za ceste.