Home Gospodarstvo Zagrebačka županija sve interesantnija stranim turistima

Zagrebačka županija sve interesantnija stranim turistima

PODIJELITE

Gradovi u Zagrebačkoj županiji u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su 3000 noćenja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. S 37.055 noćenja u prvoj polovici 2014. godine, brojka u 2015. godini porasla je na 39.796. Za tri posto porastao je i broj dolazaka, s 22.934 na 23.617.

Na porast broja dolazaka i noćenja, uz već nadaleko poznate vinske ceste i biciklističke staze koje su rasprostranjene diljem županije kao i vrhunsku gastronomsku ponudu, zasigurno je utjecao porast broja manifestacija koje gradovi organiziraju.

VELIKA GORICA PRIVLAČI TURISTE SVOJIM JEDINSTVENIM KAPELICAMA

Kapela-ranjenog-Isusa-Pleško-polje.jpg

Kao najpopularniji i dalje se svojom povijesnom arhitekturom, bogatom prirodnom i kulturnom baštinom ističe Samobor. No, u posljednje vrijeme, na popularnosti dobivaju i Velika Gorica čije se jedinstvene drvene kapelice skrivaju diljem Turopolja te Zaprešić sa svojim dvorcima.

Zagrebačku županiju tradicionalno posjećuju gosti iz Njemačke, Bugarske, Italije, Ukrajine i Poljske, a ove godine raste broj gostiju iz Južne Koreje, dok su se u ljepote „zelenog prstena“ uvjerili i oni iz Katara, Hong Konga, Tajlanda i Ujedinjenih Arapskih Emirata.