Home Izdvojeno Započela sanacija klizišta u Pokupskom Cerju

Započela sanacija klizišta u Pokupskom Cerju

PODIJELITE

Započeli su radovi na sanaciji klizišta kod Pokupskog Cerja koje je počelo ugrožavati promet na Državnoj cesti D36. Klizište je nastalo uslijed djelovanja podzemnih voda, koje se tijekom dužeg vremena ispirale teren ispod ceste.Pokupsko kliziste (3)

– Uskoro namjeravamo pokrenuti i otvoriti liniju javnog prijevoza između Pokupskog, Lijevih Štefanki i Velike Gorice, koja će upravo prometovati ovom cestom. Da bi to ostvarili moramo pod hitno riješiti ovo klizište – rekao je načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.Pokupsko kliziste (4)

 

—–Iz Pokupskog je krenula i inicijativa prema Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gradovima Sisku, Karlovcu, Velikoj Gorici i Glini, te općinama Pisarovina, Kravarsko i Lekenik, kako bi se zajedničkim naporima cesta D36 u potpunosti uredila. Novouređena cesta trebala bi omogućiti kvalitetniji javni prijevoz, ali i potaknuti gospodarski razvoj cijelog kraja.Pokupsko kliziste (1)

Državna cesta D36 ili ‘Kupska magistrala’ smjestila se uz lijevu obalu rijeke Kupe i povezuje dva županijska središta, Sisak i Karlovac, a u Pokupskom se siječe s Državnom cestom D31.