Home Izdvojeno Turopoljska udruga skauta poziva na upise!

Turopoljska udruga skauta poziva na upise!

Na upis se pozivaju sve dobne skupine od 2. razreda osnovne škole pa sve do odraslih

PODIJELITE

Turopoljska udruga skauta “Tur” i ove godine poziva sve dobne skupine na upise. Ovo je inače jedina izviđačka udruga na području grada Velike Gorice i susjednih općina. Članica je Saveza izviđača Hrvatske i Svjetske organizacije skautskog pokreta, najveće svjetske organizacije za djecu i mlade.

Na upis se pozivaju sve dobne kategorije od 2. razreda osnovne škole, srednjoškolaca te odraslih koji mogu postati programski voditelji i logistička potpora.

Osobe koje rade s djecom su volonteri: srednjoškolci, studenti i mladi ljudi, odnosno dugogodišnji članovi udruge s programskim iskustvom koje prenose na djecu. Susreti se održavaju jednom tjedno i to najčešće radnim danom u ranijim večernjim satima. Uz to svakog mjeseca nastoje organizirati barem jedan izlet za članove.

Susreti se održavaju u prostoru Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, u dvorištu i dvorišnom aneksu objekta, gdje udruga koristi prostor za provedbu dijela programskih aktivnosti.

Uvjeti za upis su:

  • osobna volja i zainteresiranost djeteta
  • redovitost sudjelovanja djeteta na programskim aktivnostima: tjednim susretima, izletima, šetnjama, natjecanjima, logorovanjima
  • poštivanje osobnog zavjeta i Zakona izviđača koji dijete upućuju da živi zdravo i čestito

“Da bi dijete bilo dobar izviđač ne mora imati nikakve predispozicije (ne mora biti dovoljno brzo, visoko ili spretno), ne mora proći nikakvo testiranje, zadovoljiti kriterije ili propisane norme. Izviđač može biti i dijete s invaliditetom ili s fizičkim ili intelektualnim poteškoćama. U izviđačima može ostati aktivno dokle god želi, pa čak i kao odrasla osoba ili kada ne može odraditi neki od brojnih sastavnica izviđačkog programa. Izviđač treba željeti, a ne morati!”, navode iz Turopoljske udruge skauta.

Članarina se za prvih mjesec dana ne plaća te član nema obvezu sudjelovanja na svim aktivnostima. Kada upozna društvo i odluči da želi biti izviđač tada će roditelji za njega popuniti i potpisati upisnicu, platiti upisninu u iznosu 250,00 kn (kako bi djetetu mogli izraditi odoru), dok mjesečno uplaćuju samo 110,00 kn članskog priloga kako bi djecu mogli voditi na izlete i osiguravati potrebnu opremu za redovite programske aktivnosti. Više o članarinama možete pronaći OVDJE.

Gdje su sve do sada išli te kakve aktivnosti nude možete saznati na njihovoj stranici te Facebooku.