Home Izdvojeno Tko je najbrži i najžešći pokazat će se na pisti ZTC-a

Tko je najbrži i najžešći pokazat će se na pisti ZTC-a

PODIJELITE

Utrka ubrzanja “Brzi i žestoki” po četvrti put u Velikoj Gorici na pisti ZTC-a starta ovog vikenda, 24. i 25. svibnja. Osim utrke ubrzanja autima, AK Brzina, organizator utrke, dodao je i utrku motora, a vidjet će se i DB natjecanje u jačini audio sustava, vizualni tuning automobila te natjecanje u break danceu.

– Jučer me zvao dečko koji dolazi iz Njemačke samo zbog utrke da pokaže malo svoj auto. Imat ćemo nekakvih novih pila, možda čak prvi put vidimo otvaranje padobrana na autu na pisti jer auti su sve brži i brži – kaže organizator utrke Dario Ljubičić.

street-race-02

DVODNEVNO DRUŽENJE

Prijave za natjecanja počinju već u 6 sati ujutro, a trajat će do 8. Treninzi i kvalifikacije su u 9 sati, a u 20 sati počinje koncert Lane Jurčević i grupe Connect.

– Do sad ima preko 210 prijavljenih natjecatelja samo u autima, tako da mislim da ćemo imati preko 400 natjecatelja što mislim da je jedan od većih evenata koje možete doći vidjeti u ovom segmentu. U nedjelju dok se mi vozimo, breakeri imaju svoje natjecanje, styleri svoje, DB-ovi svoje. Znači svaki segment je posebno, pa svatko može izabrati što voli. Imat ćemo i mali lunapark za one najmanje tako da se i oni negdje zabave – rekao je Ljubičić i dodao kako pobjednik utrke na 402 metra dobiva pehar i novčanu nagradu.

– U utrci 402 metra, odnosno četvrt milje, vozi se top 16. Znači, 16 najbržih auta iz svake klase, a to se odredi na kvalifikacijama, ide u razigravanje za pehare i novčanu nagradu – objasnio je organizator.

Karta za jedan dan je 40, a za dva dana 60 kuna.

street-race-03