Home Izdvojeno Ponudila je smještaj obitelji s poplavljenog područja

Ponudila je smještaj obitelji s poplavljenog područja

PODIJELITE

– Nemam puno, imam dječju sobu i tamo mogu smjestiti majku s jedno do dvoje djece. Primam i kućnog ljubimca. Ne treba zaboraviti ni na životinje, i one su stradale – kaže Sandra Novaković Milašinčić, Velikogoričanka koji je vrata svog stana ponudila obitelji s poplavljenog područja.

Sandra Novaković u stanu živi s dvoje djece, a na ovaj humani čin ponukala ju je i osobna situacija. Naime, njena obitelj koja živi u Obrenovcu evakirana je, a informacija o njima nema puno. Zna da su na sigurnom, u jednom od prihvatnih centara, i tu informacije prestaju.

– Prestrašno mi je što njima ne mogu pomoći jer su mi predaleko. I oni su mi lajtmotiv za to. Evakuirani su, a već mi je sama ta riječ prestrašna, a kolike obitelji su evakuriane. Tko zna što će biti, da li će ti ljudi morati negdje dalje biti smještani – ispričala je Sandra Novaković Milašinčić.

UKLJUČILA SE I ZGRADA – PRIKUPLJAJU DONACIJE

magdaleniceva

Osim toga, stanari Sandrine zgrade u Magdalenićevoj 1 organiziraju prikupljanje pomoći za nastradale u poplavama.

– Srela sam jednu baku koja je rekla kako bi ona isto nekako pomogla, ali ne može nositi stvari jer žena jedva hoda tako da ćemo u zajedničkim prostorijama prikupljati pomoć. Organizirali smo kombi i dogovorili se s Crvenim križem koji će to preuzeti – objasnila je Sandra Novaković Milašinčić.