Home Sport Tena Martinec izvrsnim rezultatom osvojila titulu mlađe juniorske prvakinje Hrvatske

Tena Martinec izvrsnim rezultatom osvojila titulu mlađe juniorske prvakinje Hrvatske

Na natjecanju su sudjelovale 41 ekipa iz Hrvatske s 304 natjecatelja u dvanaest disciplina muške i dvanaest disciplina ženske kategorije

PODIJELITE
Foto: MKVG/web

Protekle je subote na zagrebačkom velesajmu održano atletsko dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke u organizaciji AK „Agram” iz Zagreba. U sklopu prvenstava održan je i seniorski miting u šest disciplina muške i sedam disciplina ženske kategorije. Na samom natjecanju sudjelovale su četrdeset i jedna ekipa iz Hrvatske s tri stotine i četiri natjecatelja u dvanaest disciplina muške i dvanaest disciplina ženske kategorije.

Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na dvoranskom PH za mlađe juniore i juniorke predstavljale su dvije atletičarke: Tena Martinec i Livia Debelić.

– U prvom izlasku na atletsku stazu članice Maraton kluba Velika Gorica na ovom Prvenstvu su trčale disciplinu od 400 m. Livia Debelić nije imala svoj dan, te  s vremenom 1:07,17 min. zauzima osamnaestu poziciju. Diametralno suprotan nastup ima Tena Martinec. Ona je u svom stilu, samouvjereno i maksimalno borbeno do kraja, ciljem prošla prva u ukupnom plasmanu s vremenom 58,12 s. i okitila se titulom mlađe juniorske prvakinje Hrvatske. Iza sebe je ostavila kao drugoplasiranu Klaru Kapac (58,88 s.) iz  AK Dinamo-Zrinjevac iz Zagreba i Juditu Dadić (58,91 s.) iz ASK Split – kazali su iz Maraton kluba.

Na seniorskom mitingu sudjelovala su dva člana Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica. Viktor Benedetti u disciplini 400 m s rezultatom 55,95 s. postavlja svoj novi osobni rekord što mu je bilo dovoljno za plasman na petu poziciju ukupnog poretka. Nina Vuković je na ovom natjecanju nastupila kao članica Hrvatske seniorske reprezentacije u štafeti 4 x 400 m.,  za koju su još trčale: Nicole Milić, Ida Šimunčić i Veronika Drljačić. Cure su ostvarile ukupno vrijeme 3:42,6 min.

Slijedećeg vikenda Maraton klub Velika Gorica ima dupli seniorski raspored, dvoransko Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke u Zagrebu i sudjelovanje na Splitskom maratonu.