Home Crna Kronika Gorički plavci i ovog vikenda najviše kazni napisali zbog prebrze vožnje

Gorički plavci i ovog vikenda najviše kazni napisali zbog prebrze vožnje

Zatekli su i jednu osobu u vožnji bez položenog vozačkog ispita

PODIJELITE

Gorička je policija i tijekom proteklog vikenda u vremenu temeljem plana PU Zagrebačke provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tom su prilikom utvrdili 13 ciljanih prekršaja, evo i kojih…

  • 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
  • 1 prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje
  • 6 prekršaja nepropisne vožnje – brzina
  • 2 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno osam ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 21 prometnih prekršaja.

Nadalje, u nedjelju, 20. veljače u 23,55 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, krećući se ulicom Slavka Kolara, dok je jedna osoba bila zadržana u prostoriji za zadržavanje do 12 sati jer je čekala sud zbog vožnje bez položenog ispita.

– Nadzorom kod kbr.244b navedene ulice, utvrđeno je da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0,72 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg Isti nije recidivist, i isključen je iz prometa a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati a protiv istog je podnesen Obavezni prekršajni nalog. Također, za vrijeme provođenja akcije jedna osoba je zadržana u prostoriji za zadržavanje do 12 sati jer je čekala sud zbog vožnje bez položenog ispita. Jedna je osoba privedena nadležnom sudu zbog vožnje bez položenog ispita (čl.216 st.1 t.3.ZSPC-a) , i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo do okončanja prekršajnog postupka – otkivaju iz policije.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća dok je tijekom vikenda dogodile su se su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom.