Home Izdvojeno SDP i GLAS: Evo zašto ne treba vjerovati obećanjima HDZ-a

SDP i GLAS: Evo zašto ne treba vjerovati obećanjima HDZ-a

PODIJELITE

Na trgu Stjepana Radića danas se održala konferencija za medije SDP-a i GLAS-a na temu „Zašto HDZ-u ne treba vjerovati?“. Tema konferencije bila su predizborna obećanja HDZ-a, za koje smatraju da vladajuća stranka daje građanima pred izbore, a ta ista obećanja nikada ne ispuni. Na konferenciji za medije govorio je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica Ozren Robić i predsjednica GLAS-a Velika Gorica, Stela Dragica Svračak. Kako navode, prije svakih izbora, pa tako i ovih postoji poplava izbornih obećanja koja se na kraju pokazuju kao lažna.

Prvo su se dotakli pitanja sastanka s HEP toplinarstvom i pitanja skupog grijanja u Velikoj Gorici. “Je li potrebno tome vjerovati? Podsjećam da se prije četiri godine, kao i ovaj puta pred izbore, pozivalo i predlagalo rješenje. U siječnju 2017. godine je bilo i priopćenje u kojem se navodi da je Vlada SDP-a ta koja je građanima povećala račune te da se promjene očekuju od nove Vlade. Svjedoci smo toga da se po pitanju promjene Zakona nije dogodilo ništa, štoviše, ovaj novi ugovor se nameće kao najbolje rješenje.”, govori Robić te napominje kako je po pitanju grijanja u Velikoj Gorici zadnjih 12 godina sve ostalo isto.

Robić je prisjetio okupljene i na druga obećanja koja nisu ispunjena te pokazao isprintane članke koji su ih najavili. “Podsjetit ću vas na samo nekoliko od obećanja i naslova – Suvremeni medicinski centar s rodilištem, Goričanima centar bez automobila, Program poticajne stanogradnje umjesto kojih smo dobili parcele po cijelom gradu, Solarni grad, Rekreacijski centri Čiče i Ježevo, Tramvajska linija Velika Gorica-Zagreb.. Bilo je ovdje i priče o digitalizaciji urbanističkih planova. Ako je to ono što sada imamo, neću radije komentirati već ću uputiti da pogledate.”, dodaje Robić te ističe kako su HDZ-u građani bitni samo prije izbora, a nakon toga su im bitni samo njihovi interesi.

Predsjednica GLAS-a Velika Gorica, Stela Dragica Svračak, najavila je da će i oni uskoro predložiti svoje rješenje po pitanju grijanja u gradu. “Pitanje je ako 12 godina nisu riješili pitanje grijanja, a obećali su, zašto im vjerovati sada. Je li to samo puko obećanje i naslikavanje? Osim tog obećanja imamo dodatno još obećanja koja nisu izvršena i koja su aktualna ovih dana pred izbore. Jedno od tih je i izgradnja Doma za starije i nemoćne koje nije napravljeno, institucije nema, a zemljište je upravo prodano. Pitanje je gdje, kada i u kojem roku će biti taj dom. Obećali su i novi pročistač, a dobili smo aferu na nacionalnoj razini.”, govori.

Napominje da i kada postoje sredstva da se nešto napravi da se isto ne ispunjava. “Tako je sa uskrsnicama umirovljenicima koje je oporba poticala i govorila da su sredstva osigurana, a to do prije izbora nije ispunjeno. Nismo protiv toga da se napravi nešto, već smo da se u ovom gradu napravi sve za ove građane i ugodniji život. Mi smo za da se u naš grad želi doseliti stvatko i ovdje ostati zauvijek.”, dodaje te govori kako nisu za obećanja i ne izvršavanje istih. “Od tih obećanja nije bilo ništa i svi građani bi trebali progledati i shvatiti da vjerojatno niti od ovih novih čarobnih štapića neće biti ništa. Ono što imamo od Velike Gorice je samo veliko obećanje HDZ-a.”, zaključuje.