Home Crna Kronika Provalio u 50 stanova i kuća u Velikoj Gorici i Zagrebu te...

Provalio u 50 stanova i kuća u Velikoj Gorici i Zagrebu te krađama počinio štetu od 655 tisuća kuna

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere i 50 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, od kojih je 15 u pokušaju, javlja PUZ.

Sumnja se i da je kao zaposlenik trgovačkog društva počinio kazneno djelo pronevjere u razdoblju od studenog 2016. do siječnja 2017. te na način u ime poduzeća naplatio poslove u iznosu od 18 510 kuna, a novac je zadržao za sebe, kao i alat koji mu je povjeren u radu, vrijednosti 8 tisuća kuna.

– Nadalje, sumnja se da je na području Trešnjevke, Maksimira, Dubrave, Medveščaka, Novog Zagreba i Velike Gorice od 2009. do 2017. počinio 50 provala u kuće i stanove, većinu provala počinio tijekom 2016. i 2017. na Trešnjevci. Najčešće je provaljivao preko balkona i ulaznih vrata, ulazio u stanove i kuće, odakle je otuđivao nakit, novac i tehničke uređaje – poručuju iz policije.

Ovim kaznenim djelima počinio je ukupnu štetu oko 655 tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 36-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.