Home Izdvojeno Predavanje “Iz prve ruke”: Posao u novinarstvu iz perspektive komunikologinje Ive Kordić

Predavanje “Iz prve ruke”: Posao u novinarstvu iz perspektive komunikologinje Ive Kordić

Ovo je prva u ciklusu radionica „Iz prve ruke“ Goričkog kluba mladih u kojoj će se predstavljati naši sugrađani na različitim poslovnim pozicijama

PODIJELITE

Idućeg četvrtka, 27. listopada će se u 19 sati u Goričkom klubu mladih održati prva u ciklusu radionica „Iz prve ruke“ u kojoj će se predstavljati naši sugrađani na različitim poslovnim pozicijama. Cilj ovog ciklusa radionica je mladima približiti što više poslova, a najviše će o njima naučiti upravo – iz prve ruke.

„Želimo kroz godinu obuhvatiti što više poslova kako bi mladi prilikom odabira škole ili fakulteta što lakše odlučili o onome što ih zanima. Često se poslovi ne mogu razumjeti samo kroz iščitavanje naslova predmeta koji nas na faksu čekaju. Baš zato želimo da mladi iz prve ruke saznaju sve što ih zanima, čak možda i prije nego krenu odabirati željene fakultete“, govori Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Prva radionica u ciklusu „Iz prve ruke“ bit će na temu novinarstva, a održat će je komunikologinja i kroatologinja Iva Kordić iz Velike Gorice. Iva će govoriti o svom dugogodišnjem iskustvu u nacionalnim news i lifestyle medijima te kako je raditi na različitim platformama u novinarstvu. Okupljenima će ispričati o raznim pretpostavkama i predrasudama s kojima se novinari suočavaju na svakodnevnoj razini, ali i kako početak rada u medijima nije uvijek lak.

S obzirom na to da je velik dio novinarstva publika, govora će biti o tome zašto neke vijesti „prolaze“, a neke ne te kako se uopće vijesti stvaraju. Naglasak predavanja „Iz prve ruke“ će biti na lifestyle rubrikama i marketingu.

Iva će se na predavanju osvrnuti na to kako je raditi s poznatim ličnostima, o glamuroznosti (i ne glamuroznosti) posla, ali i kako je novinarstvo odlična podloga za brojne druge poslove. Spomenut će za kraj i odluku o tome da otvori vlastitu agenciju što joj je jednim dijelom uspjelo baš zbog velikog iskustva u branši novinarstva.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, besplatno je te nije potrebna prijava.