Home Izdvojeno Potpisan novi koalicijski sporazum u Velikoj Gorici

Potpisan novi koalicijski sporazum u Velikoj Gorici

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu danas je potpisan koalicijski sporazum HDZ-HSLS-HSU-nezavisni Stjepan Kos. Čelnici stranaka istaknuli su kako kroz ovu koaliciju mogu ostvariti projekte važne za građane Gorice, a zajednički kandidat za gradonačelnika, Dražen Barišić, zahvalio je svim potpisnicima sporazuma.

– U ovoj koaliciji, gdje ćemo sada svečano potpisati sporazum, dobit ćemo dodatnu dimenziju, oplemenit ćemo i obogatiti našu stranku kako bismo osigurali pobjedu i kako bi ona bila što veća i kako bismo našim građanima osigurali onu kvalitetu života koju oni zaslužuju – Grad po mjeri svakog čovjeka – što smo uvijek i radili – rekao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, Krešimir Ačkar te istaknuo da će s ovom koalicijom ostvariti pobjedu na lokalnim izborima. – Odlučili smo dati šansu i kolegama iz HDZ-a, ostalim koalicijskim kolegama i sebi da svojim sugrađanima omogućimo veći standard, bolje uvjete za život i rad. To znači obvezati se za jedno partnerstvo za iduće četiri godine u radu i upravljanju našim gradom – rekao je predsjednik ogranka HSLS-a Velika Gorica, Mario Šipušić.

Zadovoljan pristupanjem koaliciji je i čelnik umirovljenika. – Drago nam je da ste nas pozvali u koaliciju i da će se ispunjenjem ovog programa poboljšati položaj stanovnika starije životne dobi – rekao je Stjepan Rak, predsjednik GO HSU-a.Donedavni član HSS-a, zamjenik gradonačelnika, Stjepan Kos, sada nezavisni kandidat. – Smatram da je ova koalicija dobitna za Veliku Goricu. Ja sam u politici od 1995. godine i nadam se da ćemo uz iskustvo i kroz suradnju s koalicijskim partnerima napraviti nešto više i vjerujem u svijetlu budućnost – poručio je Kos. Zajednički kandidat koalicije za gradonačelnika Velike Gorice, Dražen Barišić rekao je da građanima koalicijom nude novu platformu za nove četiri godine.

– Ponosan sam što mogu biti na čelu koalicije i ne želim da je samo jedan čovjek od rezultata, već da ljudi imaju rezultate iza sebe. Dobit ćemo povjerenje od građana i za mandat 2017.-2021. jer ti rezultati nisu ostali na jumbo plakatima, letcima i radio-spotovima jer to su objekti i projekti koje smo uspjeli napraviti, vrtići, škole, komunalni centar, rotor, bit će i bazen. Sve što smo obećali, vodoopskrba, pročistač otpadnih voda, kanalizacija, sve ono što je vidljivo i materijalno, ali i ono što nije vidljivo, ostvareno je. Mi gradimo društvo zadovoljstva i visokog standarda, svi zajedno u koaliciji bit ćemo još bolji – rekao je gradonačelnik Barišić i zahvalio svima koji su se uključili u koaliciju. Istaknuo je i neke od ciljeva programa koalicije među kojima se našlo uspostavljanje jednotarifne zone u javnom prijevozu, povezanost tramvajem sa Zagrebom, aglomeracija, smanjenje cijena grijanja, veća medicinska dostupnost.

Zajednički kandidati za zamjenika gradonačelnika su sadašnji zamjenik Ervin Kolarec, koji je u protekla dva mandata zadužen za društvene djelatnosti, te Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport.