Home Gospodarstvo POKUPSKO: U petak osobno možete podnijeti zahtjev za obnovu potresom oštećenih objekata

POKUPSKO: U petak osobno možete podnijeti zahtjev za obnovu potresom oštećenih objekata

U mobilnim uredima će se zaprimati zahtjevi, ali i pružati pomoć pri popunjavanju

PODIJELITE

Ovog petka, 12. ožujka će se mještani Pokupskog moći predati zahtjeve za obnovu potresom oštećenih objekata. Tog dana otvorit će se mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te će zaprimati i pružati pomoć pri popunjavanju zahtjeva.

Mobilni uredi Ministarstva zaprimati će Zahtjeve za obnovu na dvije lokacije: Dom kulture Opatija, Štimci 4, Pokupsko, od 09:30 do 17:00 sati i Zgrada Općine Pokupsko (općinska vijećnica), Trg Pavla Štoosa 15, Pokupsko od 09:30 do 17:00 sati.

Potrebna osobna, a drugi dokumenti poželjni

Napominju i kako će mještani moći pokrenuti postupak obnove samo uz predočenje osobne iskaznice. Uz nju je poželjno priložiti i dokaze:

  • Dokaz da je oštećena zgrada postojeća građevina (npr. građevinska dozvola, rješenje o izvedenom stanju, uvjerenje o vremenu evidentiranja građevine izgrađene do 15. veljače 1968., odnosno uporabna dozvola)
  • Dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu (Izvadak iz zemljišne knjige)

Za one mještane koji nisu u mogućnosti dostaviti zemljišnoknjižni izvadak, Ministarstvo će po službenoj dužnosti zatražiti isprave, odnosno podatke kojima raspolažu druga tijela državne uprave ili tijela državne vlasti te javne službe.

Zahtjevi se mogu predati i online

Osim podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih objekata putem mobilnih timova, zahtjevi će se moći podnositi putem:

• Digitalnog sustava e-Obnova putem sustava e-Građani,
• Preporučenom poštom na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te putem
• Dislociranih ureda Ministarstva.

Detaljne informacije o podnošenju Zahtjeva za obnovu mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva, link je dostupan i na stranici Općine Pokupsko.