Home Vijesti POČINJE ŠKOLA Prvi put u klupama 700-tinjak prvašića

POČINJE ŠKOLA Prvi put u klupama 700-tinjak prvašića

Poseban oprez bit će u ponedjeljak u prometu, a prometna policija pojačano će dežurati u zonama škola

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Za dva dana počinje nova nastavna godina. U klupe će prvi put sjesti i 706 prvašića, a nekima će ovo biti i prvi susret s knjigom, prvim slovima ili brojkama. Na početku godine pozdravit će ih njihovi nastavnici, rasporediti ih u razrede, upoznat će nove prijatelje, kolege iz školskih klupa i počinje đačko doba kojeg će pamtiti cijeli život.

Za sve osnovnoškolce grad je i ove godine osigurao besplatne udžbenike i radne bilježnice.

U ponedjeljak pojačano će dežurati i prometna policija. U zonama škola pažljivo će se nadgledati promet, a vozače savjetovati da uspore i pripaze na male nove sudionike u prometu. Policija će i ove godine provesti akciju “Poštujte naše znakove” kako bi vozače upozorila na djecu u prometu, veću koncentraciju pješaka i biciklista u zonama škola, te apelirala na pojačani oprez, posebice prvih dana nove školske godine.

Statistika pokazuje kako je u prvih osam mjeseci ove godine lakše ozlijeđeno sedmero djece, od kojih su petoro bili putnici, dvoje pješaci. U istom razdoblju lani lakše je u prometu ozlijeđeno šestoro djece.

Dakle, pješaci, vozači, biciklisti, roditelji i djeca- oprez i polako. I ne samo u ponedjeljak, već svaki dan! Školarcima, ali i roditeljima želimo uspješan i sretan početak škole, čim manje suza, a više smijeha, radosti, igre, učenja i novih prijatelja.