Home Izdvojeno Ples i igre u Buševcu zbližile mlade četiriju županija

Ples i igre u Buševcu zbližile mlade četiriju županija

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2016.

Jučer su u Domu kulture Buševec održane 14. Dječje igre. Ovo je ujedno i međužupanijski susret dječjih folklornih skupina predstavljen uz folklor i tradicionalne dječje igre.

– Svaki puta oko svibnja ovo organiziramo kako bi naša djeca i djeca iz drugih KUD-ova pokazala što rade kroz godinu. Uz naše dvije grupe nastupaju i gosti iz Varaždina, Slavonskog Broda te iz Sisačko-Moslavačke i Zagrebačke županije. Najbitnije je da se djeca zabave, druže i pokažu. – rekao nam je Nenad Rožić, predsjednik predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec.

dječje igre buševec kvg (3)

Uz folklorne nastupe cilj je bilo razvijanje prijateljstava kroz stare, tradicionalne igre. Djeca su se mogla okušati u potezanju konopa, bacanju potkove i skakanja u vreći.

– Plesali smo Murter, kolo Igra i još par plesova. Igre koje smo pokazali su nešto što bi inače igrao sa svojim prijateljma. – rekli su nam mladi folkloraši Ivana Kirin i David Kranjčević.

dječje igre buševec kvg (2)

Mladi folkloraši na ovaj su način kroz zabavu održali svoju tradiciju i kulturnu baštinu kako bi je jednog dana prenosili novim naraštajima.