Home Izdvojeno FOTO Tko se boji kiše još? Uspješno održan 5. Tour de Tur

FOTO Tko se boji kiše još? Uspješno održan 5. Tour de Tur

PODIJELITE

5. Tour de Tur ove godine bio je malo drugačiji radi hladnog vremena i neumorne kiše. Broj sudionika je bio nešto manji no prošlih godina, no bez obzira na to, rezultati su i dalje bili vrlo dobri.

– Bilo je oko 300-350 natjecatelja. Da je bilo sunčano, sigurno bi imali oko 2000 ljudi. S ovim Tour de Turom smo pokazali da možemo uspješno organizirati ovakav projekt, a posebna hvala ide svim volonterima koji su radili na ovakvim uvjetima. – rekao na je Benedikt Jurilj, organizator i predsjednik Udruge ”Zdrav duh”.

kvg Zlatko Srbelj 5. Tour de tur bicikli kiša (12)

Natjecateljska utrka počela je u 12 sati i bila je podijeljena u tri kategorije: trka turist, cestovna i turist pro.

Prvo mjesto u muškoj kategoriji u utrci Turist osvojio je Ivan Dvoraček s vremenom od 50:30 sekundi, drugo mjesto bio je Tomislav Leder sa 51:22 sekunde te treći Boris Komarac sa 52:11 sekundi. U XC utrci koja je najzahtjevnija, prvo je mjesto odnio Milo Pilski s vremenom 1:40:27, drugo Marijo Margić s vremenom 1:44:07, a treće Eugen Popović s 1:45:06. Pro Turist utrka bila je jako gusta. Prvo mjesto odnio je Mateo Bratić s vremenom 1:37:49. Drugo mjesto osvojio je Hrvoje Vlašić za sekundu razlike s 1:37:50, a treće mjesto odnio je Nikola Smolčić sa vremenom 1:37:54.

U ženskoj kategoriji utrke Turist prvo je mjesto odnijela Suzana Antolović s vremenom 58:14, nakon nje na drugom mjestu slijedi Nataša Vuk sa 58.26, a na trećem Jelena Ljubek sa 58:56.

Tour de tur 2016 (4)

 – Bilo je jako puno vode na terenu i bilo je teško proći. Ja sam završio kao šesti po redu. Došli su novi dečki i bili su brži, ali ja sam zadovoljan rezultatom. – rekao je jedan od natjecatelja, Matej Posavec.

– Bilo je dobro, vozili smo se u grupi i to je bilo zabavno. Malo je kiša smetala na spustu, ali osim toga je sve bilo ok. Zadovoljan sam svojim rezultatom, osvojio sam drugo mjesto. – rekao nam je Marijo Margić, jedan od natjecatelja.

Tour de Tur nudio je posjetiteljima popratni sadržaj koji je ove godine uključio buble ball nogomet te prezentaciju streličarstva. Uz volontere, organizatorima su pomogli i vatrogasci DVD-a Lomnica koji su pomogli biciklistima da očiste svoje bicikle od blata.

Tour de tur 2016 (3)

Posjetitelji su uz zabavu, mogli saznati nešto novo o sportu koji se u našem gradu tek pojavio – australski nogomet.

– Ovo je nešto novo u Gorici, klub se otvorio prije tri mjeseca i još uvijek skupljamo članove. Trenutno nas je 20ak. Svi sa sportskim iskustvom su dobrodošli u klub i mislim da će se svi dobro snaći. Ovaj sport je izašao iz američkog ragbija, igra se s jajastom loptom. Došli smo danas ovdje na Tour de Tur da promoviramo ovaj novi sport u Gorici.- rekao nam je Tomislav Nedić, predsjednik Kluba australskog nogometa Bombers.

kvg Zlatko Srbelj 5. Tour de tur bicikli kiša (13)

Za sve sudionike bilo je osigurano besplatno piće i topli obrok, grah koji su pripremili.

Foto: Zlatko Srbelj / Mario Žilec

[print_gllr id=46167]