Home Sport Osma utakmica i osma pobjeda OK Gorice u 2015. godini

Osma utakmica i osma pobjeda OK Gorice u 2015. godini

PODIJELITE

U 11. kolu 1.A Hrvatske odbojkaške lige u 3. skupini odbojkaši OK Gorice su pobijedili MOK Šibenik 3:0 u setovima (26:24, 25:21, 25:16). Tom su pobjedom samo potvrdili prvu mjesto u skupini te su nastavili pobjednički niz od u 2015. godini. Naime, od dolaska Nikole Juga na mjesto glavnog trenera Goričani su ostvarili osam pobjeda iz osam susreta te iz utakmice u utakmicu pokazuju pravo zajedništvo i odlučnost ostvariti što bolji rezultat u svojoj prvoj sezoni u 1.A ligi.

– Došli smo u Šibenik sa željom da nastavimo pobjednički niz i pokažemo da zadnje dvije pobjede protiv Šibenika nisu bile slučajnost. Ponosan sam na dečke. Odigrali su borbeno i hrabro od početka, a u pojedinim dijelovima utakmice smo izgledali jako fluidno, raznoliko i dominantno. Ovim putem ujedno čestitam Šibeniku na zasluženo izborenom ulasku u playoff – rekao je trener Goričana Nikola Jugo, koji sada sa svojim igračima rasterećeno očekuje utakmicu s OK Centurionom iz Pule s kojim se Gorica susreće ovoga vikenda. Nakon te utakmice sve se u klubu priprema za prvo kolo doigravanja koje će Goričani igrati s, najpoznatijim odbojkaškim klubom u Hrvatskoj, HAOK Mladosti.

– Do ovoga vikenda isključivo smo razmišljali da i matematički potvrdimo prvo mjesto i razgovori o Mladosti i playoffu bili su tabu tema, no s prvim sljedećim treningom kreću pripreme za njih. Utakmica s Centurionom će nam odlično doći da nagradimo dečke koji su do sada manje igrali i da vidimo koliko nam svatko od njih može pomoći u rotaciji, dok će ozlijeđeni trojac, nadam se, dobiti dovoljno vremena da sanira svoje ozlijede – istaknuo je Jugo. Trojac kojeg muče manje ozlijede su kapetan Jurica Skorin, primač Mario Nikolaus te srednjak Niko Goga. No, do utakmice s Mladosti još je dovoljno vremena da se ozljede saniraju te da svi igrači budu spremni. Ono što veseli i Upravu, ali i trenera je činjenica kako su i u ovoj utakmici igrači proigrali na razini kojoj se teži.

odbojka

aa– Nakon što smo preokrenuli minus u prvome setu od 22:19 u kojemu smo desetak lopti direktnim greškama dali protivniku, bio sam uvjeren da ćemo proigrati i pobijediti. Posljedica dobre igre je da sam sredinom trećega seta mogao dati priliku dečkima koji su do sada manje igrali. To je definitivno igra kakvoj težimo, stabilan prijem, jak voljni moment u obrani i što manje neprisiljenih pogrešaka u napadu – dodao je za kraj Jugo.

Igra kakvoj teže u klubu u sljedećem se 12. kolu drugog dijela 1.A lige može vidjeti u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani. Naime, već ove nedjelje u 19 sati i 30 minuta Goričani ugošćuju OK Centurion iz Pule, nakon kojeg kreću pripreme za doigravanje za prvaka Hrvatske.