Home Zanimljivosti ONLINE PREDSTAVA Ljubica Zubica stigla na male ekrane

ONLINE PREDSTAVA Ljubica Zubica stigla na male ekrane

PODIJELITE
Ljubica Zubica djeci je pokazala kako treba prati zube

“Kad već ne možemo k vama, dođite vi k nama”, napisala je na svom Facebook profilu Ana Katulić, autorica i izvođačica edukativne predstave za djecu o higijeni zuba, prigodnog naziva “Ljubica Zubica”.

Predstavu u trajanju od 20 minuta i namijenjenu klincima od 3 do 5 godina objavila je na svom Youtube kanalu, a mi ju prenosimo ovdje:

“S obzirom na to da je izazovna godina i još uvijek ne postoji mogućnost igranja predstave u dječjim vrtićima odlučili smo predstavu snimiti i besplatno ponuditi svim sugrađanima, velikim i malima. Želimo da dođe do što većeg broja djece jer progovara o važnosti oralne higijene i zdravih zuba”, govori nam Ana koja ovih dana, poput brojnih kolega, radi iz svoga doma, smišlja nove ideje, performanse i predstave i paralelno studira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Predstava je sufinancirama sredstvima Grada Velike Gorice u sklopu razvoja programa u kulturi u 2020. godini.

“Više od 95 posto karijesa nastaje zbog nepranja zubi, a u vrtiću svako treće dijete ima karijes. Predstavom se, neposredno, pokušava smanjiti i broj karijesa kod male djece jer ih uči pravilnoj higijeni i njegovanju zuba. Osim toga, djeca uče, i to na zabavan i kreativan način, kroz igru i druženje s Ljubicom Zubicom”, zaključila je naša sugovornica.