Home Sport OK Velika Gorica na velikom turniru

OK Velika Gorica na velikom turniru

PODIJELITE

Odbojkašice Velike Gorice sudjelovale su na Međunarodnom turniru Odžak 2013. kojeg je organizirao ŽOK Napredak Odžak pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i sporta Posavske županije, u dvorani srednje škole Pere Zečevića u Odžaku, u subotu, 28. prosinca 2013. godine. Na turniru odigranom pod motom »Odžak odbojkaški grad«, natjecalo se 12 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: OK Kula Gradačac (Gradačac), ŽOK Modriča (Modriča), ŽOK Crvena Zvijezda (Obudovac), ŽOK Bosna (Kalesija), ŽOK Tešanj (Tešanj), OK Troglav (Livno), domaćin ŽOK Napredak (svi BiH), OK Velika Gorica, OK Bjelovar (Bjelovar), OK Baranja (Beli Manastir), OK Valpovka (Valpovo) i OK Belišće (Belišće). Igralo se na dva terena u četiri skupine po tri ekipe po jednostrukom bod sustavu na dva dobivena seta, a u polufinale su se plasirali pobjednici skupina. Skupine su, inače, određene poludirigiranim ždrijebom, kao i polufinalni parovi.

Velikogoričanke su lagano riješile susret protiv ekipe Tešnja u dva seta, jer im se suparnice nisu mogle ravnopravno suprostaviti. Utakmica za prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale izgubljena je protiv Crvene Zvijezde (federalni ligaš) nakon dobivenog prvog seta i propuštene tri set-meč lopte u drugom setu, dvije vezane nakon 24:22 i jednu kod prednosti 25:24. Treći set su igračice iz Obudovca glatko dobile. U razvučenoj satnici Velika Gorica je (pre)dugo čekala na utakmicu za plasman protiv domaćina Napretka, ipak je odigrala vrlo dobro, ali je opet propustila dobiti meč u dva seta. U trećoj dionici domaće su se brzo odvojile (4:6, 4:10) i zasluženo dobile susret za plasman na peto mjesto.

Igračice trenera Vinka Ivelja su pokazale da mogu parirati ekipama koje su nominalno u višem rangu, iako se mora priznati da klubovi iz sjevernoistočne Bosne imaju ne samo dužu odbojkašku tradiciju, nego su i razinom igre, kao i igračkim kadrom ispred hrvatskih klubova.

U finalu su se očekivano susreli premijerligaši Kula Gradačac (prošlogodišnji finalist Kupa BiH-a i trenutačno na 2. mjestu u Premijer ligi) i Modriča, a trijumfirala je Kula Gradačac koju trenira Osječanin Branislav Franić, do prije dvije sezone trener zagrebačke Mladosti. Prije toga, Gradačac je u polufinalu bio bolji od Crvene Zvijezde, a Modriča od Bosne. Ekipa trenera Franića djeluje moćno, igra vrlo brzo, prevagu rade ozbiljna kapetanica Radišković i (pre)eksplozivna Filipović, a u defenzivi mirnoćom plijeni libero Čvoro.

Organizacija ovako velikog turnira u samo jednom danu je vrlo zahtjevna zadaća koju je glavni organizator, predsjednik i trener ŽOK Napredak Ivan Vilić, obavio uspješno, iako je, prema vlastitim riječima, cijela organizacija dogovorena unutar dva tjedna. Suci su na turniru posao odradili vrlo korektno, hotelske usluge prema ekipama ispoštovane prema dogovoru.

Odlazak u Odžak bio je u 06:30 sati, a povratak nešto prije ponoći. Za upravljačem dva kombija sjedili su i blizu (ukupno) 500 kilometara bez problema apsolvirali gospoda Uzelac i Baković.

Sastav Velike Gorice: Žaklina Baković (cap.), Marija Uzelac, Marija Vuglenović, Ivona Domić, Anamarija Knezović, Ivona Šiško, Ružica Bajić (L), Lucija Marijan (L), Nives Antolović, Marina Pavić, Ana Domić, Magdalena Mateković, Iva Crnjac. Trener: Vinko Ivelj. Pomoćni trener: Dražen Uzelac. Službena predstavnica: Josipa Matić.

(DJ)

[print_gllr id=5389]